Kandaşoğlu, Vana yakışır bir proje olmamış!

TAKİP ET

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Başkanı ve aynı zamanda Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, bu yıl ilki düzenlenen 1. Gastronomi Festivalini ziyaret etti 

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Başkanı ve aynı zamanda Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, bu yıl ilki düzenlenen 1. Gastronomi Festivalini ziyaret etti.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen 1. Gastronomi Festivalini ziyaret eden İş İnsanı Zahir Kandaşoğlu Vana yakışır bir proje olmamış, umarım bundan sonra bu tür şeyler olmaz ve yapılan çalışmalar ciddiye alınır” dedi.

“GASTRONOMİYE CİDDİ ÖNEM VERMEMİZ LAZIM”
Ziyaret sonrası Van gazetesine açıklamalarda bulunan Kandaşoğlu, “Van’da meşhur yemeklerimiz var, kültürümüze uygun yemek çeşitlerini yapan değerli aşçılarımız var. Değerli lokanta sahiplerimiz beni 1. Gastronomi Festivaline davet ettiler. Gastronomi diye zaten beş yıl önce bir projemiz vardı. Van’da gerçekten bu gastronomiye’ de çok ciddi önem vermemiz lazım. Çok ciddi etkinlikler yapmamız lazım. Uluslararası fuarlara katılmamız lazım. Bu işi biraz daha kaliteli, biraz daha ciddi, biraz daha bu işe önem vermemiz lazım. 1. Gastronomi Festivali yapıldığı zaman işin içinde çok ciddi kurumlar görev alması lazım, özellikle Tarım il Müdürlüğü, Turizm Kültür İl Müdürlüğü bazı kurumlar işin içinde olması lazım” diye konuştu.  

“BU TABLOYA ÇOK ÜZÜLDÜM”
Yapılan festivalin ciddiyete alınmadığını ifade eden Kandaşoğlu, “Evet, bir etkinlik var ama etkinliğin gerçekten içi dolu değil. Hiç ciddiyete alınmamış bir etkinlik olmuş. Vana yakışır bir proje olmamış. Hakikaten onun üzüntüsünü yaşıyorum. İnşallah bundan sonra bu tür şeyler olmaz ve yapılan çalışmalar ciddiye alınır. Çok ciddi bir şekilde kaliteye önem verilmesi gerekiyor, çünkü bu Van’ın ismini taşıyan bir etkinliktir. Bu etkinlikte çok ciddi olmamız lazım, çok daha önceden ciddi hazırlıklar yapmamız lazım, üzerinde çalışmamız lazım,  detaylara girmemiz lazım ve STK’ların bu tür etkinliklerin içinde yer alması lazım. Bu eksiklikler nedeniyle gerçekten ben bu tabloya üzüldüm. Van bu tabloyu hak etmemiştir” şeklinde konuştu. 

Van Haber Gazetesi 
 

İş adamı zahir kandaşoğlu Gastronomi Festivali van van gazetesi