Kanser Dairesi Başkanı dünyaca ünlü doktor Van'a geliyor

TAKİP ET

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Avrupa Jinekoloji, Onkoloji Derneği Kanser Önleme Gurup Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin Van halkı ile buluşacak

Van Haber - İpekyolu Belediyesi  İpekyolu Sağlık İl Müdürlüğü kordinasyonluğunda  gerçekleştirilecek olan  rahim ağzı kanseri ve hpv( insan paşpiloma virisu) konulu eğitim için dünyaca ünlü doktor Murat Gültekin Van'a gelecek. 

23 Ocak  Perşembe günü  saat 16.00'da düzenlenecek olan eğitim, Van Ticaret ve Sanayi  Odası toplantı salonunda gerçekleştirilecek. 

Murat Gültekin Kimdir 

1977’de Sivas’ta doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini okul birincilikleri ile Nevşehir, Samsun ve Sivas’ta tamamladı. 1995 yılında Sivas Anadolu lisesinden mezun olduktan sonra, üniversite sınavında derece yaparak Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi’ni kazandı. 2001 yılında derece ile mezun oldu ve aynı yıl Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda Türkiye’de ilk ona girerek Hacettepe Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nı kazandı. Asistanlık eğitimlerinde jinekolojik onkoloji alanında çalışmalar yürüttü. 2007 yılında uzmanlığını aldıktan sonra Çankırı Devlet Hastanesi’nde mecburi hizmet görevine başladı. 2009 yılında Avrupa Birliği’nden akredite jinekolog onkolog belgesini aldı ve aynı yıl Kanser Daire Başkanlığında göreve başladı. 2010-2011 yıllarında T.B.M.M. Kanser Hastalığı Konusunun Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Uzmanı olarak görev yaptı. 2012 yılında doçent ünvanını aldı. 2014 yılında Avrupa Jinekolojik Onkoloji Topluluğu(ESGO)’nun yönetim kurulu başkan yardımcılığına seçildi.Halen, Ankara Hacettepe Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum ABD’de ve Kanser Dairesinde çalışmaya devam etmektedir. Evli ve iki çocuk sahibidir. İleri düzeyde istatistik, eğitim becerileri sertifikaları olup, iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Van Gazetesi Haber Merkezi 

Sevda YETKİN

van murat gültekin dünyaca ünlü doktor murat gültekin vana geliyor kanserle mücadele Ünlü doktor vanda kanser rahim ağzı kanseri van haber van gazetesi kanser Önleme grubu başkanı onkoloji derneği kanser Önleme gurup başkanı doç dr murat gültekin van sağl