Karabıyık,' HDP Seçmenlerine Hakaret Yapıldı - Artık Bu Ülke Yönetilemiyor'

TAKİP ET

Van haber - VAN GAZETESİ (ÖZEL HABER) Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Van ve Türkiye siyasetine değindi. İşte o ara başlıklar... 'Partimizde Gayrimüslimler, Süryaniler Var, AK Parti, Yoklukla Vatandaşı Karşı Karşıya Bıraktı, 2012'den Sonra AK Parti Hiçbir Sözünün Arkasında Durmadı, Siyasi Teşkilatlarımızı Oluşturduk, Şu An Seçime Hazır Bir Partiyiz, Artık Bu Ülke Yönetilemiyor, Nerede Bir Yolsuzluk Varsa Ona Dur Derim, HDP Seçmenlerine Hakaret Yapıldı, Bu Yıl Van'da Müthiş Bir Çalışma Oldu,AK Parti Bir Aile Partisine Dönüştü'

Van haber - VAN GAZETESİ (ÖZEL HABER) Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, siyasi partiler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık: “54 yaşındayım ilk, orta ve lise öğrenimimi Van'da tamamladım. Yükseköğrenimimi uzaktan eğitim olarak İşletme bölümünden tamamladım.  İlk kez 2001 yılında siyaset ile buluştum. Ak Partinin kuruluşuyla birlikte Kurucu İl Başkan yardımcısı olarak görev aldım. Van merkez ilçe başkanlığı olarak görev aldım. Yaklaşık 2014'e kadar üst düzey yöneticilik yaptım. Kısa da olsa son dönemde 6 ay ilçe başkanlığı yaptıktan sonra 2014 yılından itibaren Ak Parti'deki aktif siyasetime son verdim ve 6 yıl siyasetten tamamen uzak bir şekilde kendi ticaretimle uğraştım. Tabi bunu yaparken de hiçbir zaman halktan kopmadım. Şahsıma Gelecek Partisi kurucu Van il başkanlığı yetki belgesi tevdi edildi bu şekilde gelecek partisindeki siyasetime 2020 yılının Ocak ayından itibaren başlamış bulunmaktayım.” Diyerek siyasi hayatının aşamalarına değindi. Kısa bir şekilde öz geçmişinden bahseden Karabıyık, AK Partiden ayrılma sebebine, kayyumlar hakkındaki görüşlerine ve Gelecek Partisinin diğer partilerden farkına değindi. Karabıyık’ın konuşmalarındaki başlıklar şöyle:



Partimizde Gayrimüslimler, Süryaniler Var

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık: “Gelecek Partisi'nin adı gelecek vadediyor. İnsanlar daima gelecek adının olduğu her yerde Umut besliyor. Dolayısıyla Gelecek Partisi'nin ilkeleri olduğu gibi vizyonu da vardır. Gelecek Partisi'nin Kurucu Genel Başkanı olan bilge lider Ahmet Davutoğlu vardır. Davutoğlu, bugün Türkiye çapında değil dünya çapında bilgi birikimiyle, hocalığıyla ve uluslararası tanınmışlığı ile belki dünyada ilk 5 kişi arasında olan Bilge bir liderdir. Kendisini geçmişte 62, 63 ve 64. hükümetlere Başbakanlığı döneminde tanınan dürüstlüğü ile şeffaflığı ile tanıyoruz. Daha önceki dönemlerde Dışişleri Başkanlığı görevindeyken ve başdanışmanlık görevindeyken tanıyoruz. Bu yüzden ona güveniyoruz. Böyle bir liderin partisinde görev almak elbette ki benim için bir onurdur ve özellikle hem Davutoğlu'nun liderliğinde hem de 153 kişiden oluşan kurucu kadroya baktığımız zaman herkesi kapsayacak bir lider bir ekip gördüğümüz zaman niçin biz de bu kadroda görev almayalım diye düşünerek gelecek partisine tercihimizi verdik.  153 kişilik kurucumuz Türklerden, Kürtlerden, Lazlardan, Çerkezlerden, Boşnak’tan ve Arap'tan kısacası herkesten insan var. Öyle ki gayrimüslimler, Süryaniler bile var. Yani anlayacağınız her kesimden çok değerli insanlar var. Partimizde Dünya Aleviler Konfederasyonunun Genel Başkanı, geçmişte sosyalist bir düşünceye sahip olduğu için 3 yıl cezaevinde yatan Murat Özmen Kurucu ve kurumda ve yine Manisa eski Milletvekili olan ülkücü bir fikre sahip olduğu için 6 yıl cezaevinde yatan bir Selçuk Özdağ bile var. Türkiye'ye baktığımız zaman bu ekip Türkiye’nin tamamını kapsayan bir mozaiği olan siyasi bir parti olarak kayda geçecek. Partimizde herkes kendini çok rahat ifade edebildiği, özgürce ve en önemlisi de partimizin açılımı demokrat ve özgürlükçü olduğu için gelecek partisini tercih ettik.” dedi.



AK Parti, Yoklukla Vatandaşı Karşı Karşıya Bıraktı

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık: “AK Parti'den bizi uzaklaştıran ilkeler oldu. 2001 yılında kurduğumuz o Ak Parti'deki felsefe ruhu, kendi ilkelerinden uzaklaştı. Özellikle 2012 yılından itibaren tam tersine bir mecraya girdi. 3 üye ile mücadele için kurulmuş olan parti, maalesef 2012'den sonra o üç üyeyi kendisi bizzat kendi eliyle hayata geçirmeye çalıştı ve uyguladı. Yoksulluklarla, yokluklarla ve yasaklarla yola çıkan AK Parti, 2012'den sonra tamamen yolsuzluğa bulaştı. Yoklukla vatandaşı karşı karşıya bıraktı ve maalesef vatandaşa yasakları uygular duruma geldi.” dedi. 

Van haber - VAN GAZETESİ (ÖZEL HABER)

2012’den Sonra AK Parti Hiçbir Sözünün Arkasında Durmadı

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık: “Bizim artık vatandaşa bir şeyler anlatmamıza gerek yoktu. Vatandaşın sahada ciddi anlamda bize tepkileri vardı. 2011 yılına kadar AK Parti'nin sağlıkta, eğitimde, ulaşımda ve birçok reform da yaptığı çıkışları hala takdir ediyorum. Ancak 2012 yılından sonra maalesef AK Parti hiçbir sözünün arkasında durmayıp tamamen bir aile şirketine dönüştü ve gerek ülkenin menfaatlerini gerekse illerdeki bazı ihaleler, belli başlı şirketler, belli aileler üzerinde dağılmaya başlayınca Ak Parti'deki yoluma 2014'ten itibaren sadece üyelerimin kalması kaidesiyle aktif siyasette AK Partiyle bağlarımı kopardım.” dedi.

Siyasi Teşkilatlarımızı Oluşturduk

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık: “Van'ın en görkemli yerinde, 1500 metrekare üzerinde belki de hiçbir siyasi partiye nasip olmamış bir yerde, İl Başkanlığımızın tabelasını astık. Başkanlığımızı son derece kurumsal bir şekilde döşedik. 300 kişilik konferans salonumuzla Van'ın en büyük Konferans Salonuna sahip bir siyasi parti olarak da hayata geçtik.  Siyasi teşkilatlarımızı oluşturduk. Mart ayı itibariyle maalesef pandemi ile karşı karşıya geldik. Hem ülke genelinde hem de Van’da pandemiden dolayı hayatlarını kaybeden bütün dostlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Dediğim gibi bu pandemiyle birlikte görev aldık ama asla pandemi süreci çalışmalarımızı engellemedi.” dedi.

Şu An Seçime Hazır Bir Partiyiz

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık: “Kısa bir süre içerisinde il teşkilatımızın kurduk ve ilimizin demokratik yapısını göze aldık. Geçmişte teşkilat deneyimiyle görev aldığım için bu teşkilatı oluşturmada çok da zorluk çekmedim. Van'ı 7'den 70'e tanıyan, ileri demokratik yapısını bilen, aşiretsel yapısını bilen, ilçelerdeki o dengeleri tutabilen temsilciler aldık. 14 tane Başkanlık Kurulumuz var. Aynı çevre illerde demokratik yapıyı gözeterek, başkanlık kurulumuzu oluşturduk. 13 ilçemizden 6 ilçemizde kongrelerimizi gerçekleştirdik ve ilçe kongrelerimizi gerçekleştirdikten sonra ilk kongremizi yapmaya hak kazandık. Sayın Genel başkanımızın Van'a teşrifleri ile Van havaalanından Konvoy halinde belki de ilk kez bir heyecanla, bir Coşku ile Genel Başkanımızı konvoy eşliğinde alarak 15 Temmuz Konferans Salonuna 1200 kişilik Konferans Salonunda fiziki mesafeyi göze alarak kongremizi gerçekleştirdik.  Toplam 13 ilçemizden 6 tanesinin kongresini yapabildik ama 11 ilçemizin atamasını gerçekleştirdik. Başkale'ye şimdiye kadar 12 tane aday müracaatı var. Gelecek Partisi için aday adayı bulmak hiç de sorun değil. Çünkü insanlar artık geleceğin umudu olan AK Parti'ye alternatif olan tek partinin Gelecek Partisi olduğunun farkında. Türkiye genelinde 70 ilde teşkilatlarımız var ve şu an seçime hazır bir partiyiz.” dedi.

Artık Bu Ülke Yönetilemiyor

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık: “Van'ın birden çok sıkıntısı var. Gelen her bakana söylenir, gelen her valiye söylenir, gelen her milletvekiline söylenir. Aslında Van’ın en büyük sorunu ekmektir ve istihdamdır. Bu son pandemi kısıtlamalarından sonra Van'da bütün cafeler, restaurantlar kapatıldı.  Esnafımız perişan, bankalara borçlu, krediler altında inim inim inliyor. Yaz döneminde sözde esnafımızın can suyu diye aldığı kredilerin ödemeleri geldi. Şimdi de o işletmelere kapatma talimatı verilmiş. Peki bu esnaf ne yapsın? Covid - 19’dan dolayı insanlar hayatlarını kaybediyor.  Böylesi bir süreçte insanlar için artık çevre yolu ikinci plana düştü. Bugün Vanlıların isteği ekmektir. İnsanlar artık ne yapacaklarını şaşırdılar ve gelin bizi bu kötü yönetimden kurtarın diyorlar. Çünkü artık bu ülke yönetilemiyor.  Dikkat ederseniz şehir adeta ölü bir şehir haline gelmiş.  130 tane esnafı ziyaret ettim.  Allah rızası için bu 130 tane esnaftan bir tanesi ben bugün siftah ettim demiyor,  benim işim bugün düzgün gitti diyemiyor.  Dolar, altın, Euro almış başını gidiyor.  Faizler yükseldikçe yükseliyor.  Ülkede ciddi bir istikrarsızlık var.  Bir ülkenin bakanı çok rahat bir şekilde sosyal medya hesabı üzerinde bir tweetle istifasını edip hesap vermeden çekip gidiyor.  15 gündür nerededir hesabını soran yok.  Çok rahat bir şekilde yeraltı mafyasını cezaevinden özel kanunla dışarı çıkarabiliyor.  Çıkarttıktan sonra Ana muhalefet başkanını çok rahat bir şekilde tehdit edebiliyor. Çok vahim bir durumdayız. Baktığımızda can çekişen esnaftır. Özellikle kapalı olan esnaflar mağdur durumdalar. Bunlar evlerine ekmek götürmeyince ne yapacaklar? Yani şu an çevre yolu olsa ne yaparlar? Esnaf öyle, işçi öyle, çiftçi öyle, işveren öyle, işletmeci öyle, yani neresinden bakarsanız bakın insanlara devletin en önemli ve özellikle Van'ın en önemli sorunu iş ve aş olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Nerede Bir Yolsuzluk Varsa Ona Dur Derim

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık: “Şimdi dürüst olmak gerekiyor. Önceki siyaset hayatımda yani AK Parti döneminde demokratik ve dürüst çıkışlarında doğruları söylerim. Yeri geldiğinde eleştirileri de alıyordum. Örneğin Milli Eğitim'de yolsuzluk yapılıyordu. AK Parti'nin hem yöneticisiydim hem de çıkıp basına burada yolsuzluk var bunun üzerine ben gideceğim diyordum. Nerede bir yolsuzluk varsa ona dur derim. Nerede güzel bir şey varsa Eyvallah derim.” dedi.

HDP Seçmenlerine Hakaret Yapıldı

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık: “Kayyum atamalarına karşıyız. Parti olarak da karşıyız şahsi olarak da karşıyım.  Çünkü halkın iradesine ipotek koymak doğru bir şey değil. Seçimden önce belediye başkanlarının müracaatlarını değerlendirebilirsiniz. Zaten değerlendirme fırsatı devletin yetkisindedir. Adaylardan sabıka kaydı, nüfus kayıt örneği, kimlik fotokopisi, fotoğraf, banka dekontu gibi şeyler istendiği için her şey resmi ilerliyor. Alınan bu belgelerde İlçe Seçim Kurullarına veriliyor ve İlçe Seçim Kurulları da Yüksek Seçim Kuruluna veriyor. İlgili adaylarda GBT soruşturması yapılıyor ve daha sonra devlet gelip bu aday adaylarının seçime katılıp katılmaması konusunda onay veriyor. Herhangi bir engel görülmeyen tüm adaylar seçime giriyorlar ve seçimi kazandıktan sonra görevlerini yapıyorlar. Ancak HDP’ye yapılanlar konusunda Güneydoğu'da HDP Partisi'nden ziyade, HDP seçmenine yönelik bir hakarettir. Mademki o seçilen Belediye Başkanı terörle suçlanıyorsa, terörle bir ilişkisi varsa, seçime girmeden önce bu adamın vermiş olduğu belgelerine bakarak seçimin dışında bıraksaydınız. Seçimden birkaç gün sonra görevden alıp yerine Kayyum atarsanız, bu demokratik olmaz. Bu durum, bu bölgedeki vatandaşı devletine karşı isyan eder duruma getirir. Bu yüzden bu durumun incelenilmesi lazım.”dedi. 

Bu Yıl Van’da Müthiş Bir Çalışma Oldu

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık: “Kayyuma karşıyız ama kayyumlarında iyi çalıştığını inkar edemeyiz. Van'ın kayyumla tanıştığı ilk yıllar kayyumların iyi hizmetler çıkardığına şahit olduk. Van'ın diğer ilçelerinde de kayyumlar güzel işler çıkardılar. Şu an mevcut duruma baktığımızda özellikle Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in, bu yıl dikkati çeken, gözleri dolduran çok ciddi birkaç ana arterlerde hizmet yaptığına şahit olduk. Kim güzel hizmet yaparsa Allah ondan razı olsun. Sayın valimizi geçmişten beri tanırım ve iyi niyetli bir vali olduğu konusunda inancım tam. Sayın Valimiz, iyi bir bürokrat, Van’ı da iyi bilen biri olması sebebiyle bizim için böyle bir valinin Van'da görev yapması büyük bir şanstır. Bu yıl Van'da müthiş bir çalışma oldu. Kim olursa olsun memlekete yapılan doğru hizmetlerin hep takipçisi olacağız.” dedi.

AK Parti Bir Aile Partisine Dönüştü

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık: “ Siyasi anlamda yeni kurulmuş bir partiyiz. Van halkını iki parti arasında sıkışmışlıktan kurtaracak Parti Gelecek Partisidir. Kitleyi temsil edecek parti olarak Gelecek Partisini görüyoruz. 2012'den sonra AK Parti eski AK Parti değil bir aile partisine, bir aile şirketine dönüştü. Bugüne kadar oraya oy vermiş seçmene seslenmek istiyorum. Sizi temsil edecek parti Gelecek Partisidir. Çünkü Kurucu Genel Başkanımız; bilgili, birikimli ve bilge bir insan olarak tanınmaktadır.” dedi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER 
YAZI DERLEME : SEVDA YETKİN
HABER ÇÖZÜMÜ: FATMA MENTEŞ
TASARIM: HİKMETULLAH YETKİN
SES KAYDI: ZAFER UYGUN
SOSYAL MEDYA VE GOOGLE SEO: R.Y. VE EYŞAN YETKİN
 HABER HATTI: 0544 409 0328

 

karabıyık gelecek partisi van van haber özel haber abdulhekim karabıyık parti hdp