Karaduman, Van'da Her üç gençten biri işsiz

TAKİP ET

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Van iline gelerek, işsizliği ve Van'ın bir takım sorunlarını ele aldı. Detaylar Van haber'de

Van haber - Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman,” Ülkemizin kaynakları, insanlarımızın alın teri, Van’daki çiftçilerimizin ve esnaflarımızın vergileri bir avuç faizci çeteye aktarılmaktadır. 140 milyar faize aktarıldı. Bu yıl ise 180 milyar faize aktarılmasıyla ilgili bilgi var. Türkiye’de ekonomi faize hizmet ediyor.”dedi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, “Ekonomi de ciddi sorunlarla karşı karşıyayız. Ekonomide yaşanan bu sorunları pandemiyle açıklamak bugüne kadar yapılan yanlış uygulamaları görmemek anlamına gelecektir. Yirmi yıldır Türkiye’de ekonomi politikaları faize dayalı, ithalata dayalı ve betona dayalı bir ekonomi anlayışı var. 
Van Gazetesi – ÖZEL HABER

 “HER ÜÇ GENÇTEN BİRİ İŞSİZ”

“Bütçe görüşmelerinde faize her yıl düzenli olarak ne kadar para aktarıldığını hepimiz görüyoruz. Önceki yıl 140 milyar faize aktarıldı. Bu yıl ise 180 milyar faize aktarılmasıyla ilgili bilgi var. Türkiye’de ekonomi faize hizmet ediyor.

Son 14-15 yılda altmış milyarlık bir özelleştirilme yapılmıştır. Üretime dayalı bütün fabrikalar elden çıkarılmış bunun yerini millet bahçeleri, yollar, köprüler ve tüneller almıştır. Elbette ki buna karşı değiliz. Yollar yapılmalı ve hastaneler de yapılmalıdır. Bunlar yapılırken fabrikalar satılırsa ülkenin geleceği ciddi bir şekilde tehdit edilebilir bir hale gelmiş olur.
 
Fabrikaların satılmasıyla insanlarımız işsiz kalmıştır. Bugün verilere baktığımız zaman işletilen bu ekonomik sistemden dolayı Türkiye genelinde her üç gençten birinin işsiz olarak kayda geçtiği, işsiz faturasıyla karşı karşıyayız. 

“BİZLER DEVLETİMİZİN ZARAR ETTİRİLMESİNE KARŞIYIZ”

Van’da işsizlik oranı Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu görüyoruz. Saadet partisi olarak; elbette ki yapılan şeylere karşı değiliz.


Bunlar yapılınca devlete isteyerek zarar ettirilmesine bir dakika demeliyiz. Devlet yapılanlar ile hep zarar ettiriliyor. Bizler devletimizin zarar ettirilmesine karşıyız. Ülkede kıt kanaat geçinen maaşının üçte birini vergiye veren, üçte birini faize veren vatandaşlarımız var. 

Vermiş olduğu üçte birlik vergi eğer bu yanlış yatırımlarla belirli kişilere aktarılıyor ise bunu kabul edemeyiz. Bir ülke ayağa kalkacak ise işsizliği bitirecek adımlar atması gerekir. İstihdam alanlarının açılması gerekir. Üretime dayalı ve ihracata dayalı bir anlayış olmalıdır. 
Üniversite diplomaları birer işsizlik sertifikası haline getirilmiştir.

Üniversiteler işsizler ordusuna adam yetiştirmekten başka bir hizmet verilmeyen ortamlar haline getirilmiştir. Bugün esnaflarımız da en büyük payını almıştır. Van’da Kapıköy sınır kapısının kapalı olması esnaflarımız için kötü bir durumdur.

“125 BİN ESNAFIMIZ KEPENK KAPATMIŞ VAZİYETTE”

Avrupa’da kapılar kapanmadı. Van’ın İran sınır kapısı açılmadı. Van’ın ayakta kalmasını Kapıköy sınır kapısı sağlamasına rağmen açılmamıştır. 125 bin esnafımız kepenk kapatmış vaziyette. Birçoğu bağkur primlerini dahi ödeyemez durumda. Pandemide bir milyar esnafımız bankalara borçlandı. İlk defa bankalara borçlu hale geldi. Bütün bunları görmek doğru bir ekonomi politikası izlemek mecburiyetindeyiz. 


Bir diğer ve en önemli sorun ise Van gölünün kirliliğe terk edilmiş olması. Hem Van açısından hem de ülkemiz açısından çok büyük bir problemdir. Van gölünün kirlenmesine sebep olan faktörleri ortadan kaldırmak gerektiğinin de altını çizmek isterim. Bizler Saadet Partisi olarak Van’ın sorunlarıyla çok ciddi bir şekilde ilgileniyoruz.

Ülkemizin kaynakları, insanlarımızın alın teri, Van’daki çiftçilerimizin ve esnaflarımızın vergileri bir avuç faizci çeteye aktarılmaktadır. Özellikle Türkiye’de ekonomi politikaları bir taraftan faize hizmet ederken diğer taraftan yapılan anlaşmalara hizmet eder.”dedi.

Van Gazetesi – Özel Haber – 0544 409 03 28 – Sevda Uzunyol
 

van işsizlik abdulkadir karaduman milletvekili van gazetesi van haber