KARAİSMAİLOĞLU'DAN HDP'Lİ VAN MİLLETVEKİLİ SARISAÇ'A YANIT

TAKİP ET

VAN GAZETESİ - ÖZEL - HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç'ın sosyal medyada yaptığı paylaşımda; Van Ferit Melen Havalimanı'na ilişkin verdiği soru önergesini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yanıtladı.

VAN GAZETESİ - ÖZEL - HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımda; Van Ferit Melen Havalimanı’na ilişkin verdiği soru önergesini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yanıtladı.

VAN'IN UÇAK SORUNU MECLİS GÜNDEMİNDE

(HDP) Halkların Demokratik Partisi Van Milletvekili Murat Sarısaç:"Van Ferit Melen Havalimanı’nda uçak seferleri ve astronomik bilet fiyatları üzerine çok şey söyledik. Birçok defa araştırma ve soru önergesiyle konuyu Meclis gündemine taşıdık. Son olarak Haziran 2022’de önergeyle şikayet ve talepleri ilgili Bakan’a iletmiştik. "dedi.

VAN BUNU GÖRÜYOR


(HDP) Halkların Demokratik Partisi Van Milletvekili Murat Sarısaç:"Tabii ki çözüm yok! Çünkü sorunun kaynağı kendisi.Önceki cevaplar daha  detaylı olurdu. Kopyala - yapıştır’lar! Bu sefer Ulaştırma ve Altyapı Bakanı daha kısa bir cevapla piyasa koşulları diyor, bilet ücretini söylüyor ve çözüm gayesinin olmadığını gösteriyor. #Van bunu görüyor."dedi.


KARAİSMAİLOĞLU'DAN VAN HDP MİLLETVEKİLİ SARISAÇ'A YANIT


Karaismailoğlu: “Hava taşıma işletmelerinin serbest piyasa koşullarında faaliyet gösteren ticari kuruluşlar olması nedeniyle; uçuş sayısının artırılması, aktarmalı ya da aktarmasız uçuş ile seferin icra edilmesi, bilet ücretleri, bilet indirimleri ya da kampanyaları gibi konular, işletmelerin kendi uhdesindedir. İç hat direkt uçuşlarda bilet tavan fiyatı 990 TL olarak belirlenmekle birlikte aktarmalı ya da dış hat uçuşlar ile ilgili çalışma bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

VAN GAZETESİ - SEVDA UZUNYOL - SOSYAL MEDYA HABERİ


Van uçak meclis Van Haber