Kariyer fuarıyla Van'da işsizlik seviyesi düşecek 

TAKİP ET

Expo Fuar Anonim Şirketi Koordinatörü Veysi Uygun, 2022 yılında yapılan fuarları değerlendirerek 2023 yılı fuar hedeflerini açıkladı.

Fuarlar şehri Van’da yapılacak kariyer fuarıyla işsizliği minimum seviyeye düşürmeyi hedeflediklerini söyleyen Uygun yapılacak çalışmalarla ilgili konuştu. 


TÜRKİYE’DE YAPILAN 10 BÜYÜK FUARDAN BİRİ VAN’DA 


2022 yılı içerisinde Pandemi sonrası iş ve sektörlerin yeni yeni toparlanmış olduğu bir süreçten geçtiklerini söyleyen Uygun, “ 2019 yılında ki yoğun katılımla yapılan fuarların, 2020 yılında düştüğü, 2022 yılında ise artık pandemiyi unuttuğumuz, sektörlerin kendini toparlaya bildiği bir süreç olarak görüyoruz. 2022 yılında gıda fuarı ile başladık. Ardından mobilya ve evlilik hazırlıkları fuarımızı gerçekleştirdik, daha sonra her yıl düzenlemiş olduğumuz ve bu yıl 12.sini düzenlediğimiz Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarını gerçekleştirdik. Devamında ise bu bölgede yer edinen İnşaat yapı ve dekorasyon fuarını gerçekleştirdik ve Türkiye’de yapılan 10 büyük fuardan biri, doluluk oranı yüzde yüze kadar ulaştı. Bu yıl 12.sini uluslararası çapta yaptığımız Doğu Anadolu Turizm ve seyahat fuarını gerçekleştirdik. Yıllar sonra ilk defa fuar kataloğuna eklediğimiz Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile yaptığımız Uluslararası çapta yaptığımız sağlık fuarımız ve buna ek bir kongre düzenledik. Son fuarımız ise büyük gıda fuarımız Yöresel Ürünler ve hediyelik eşya fuarını idrak ettik” dedi. 


“VAN FUARLAR ŞEHRİ OLARAK ANILIYOR”


Van’ın 81 ilde Fuarlar şehri olarak anıldığını ifade eden Uygun, “Van, Türkiye’de en çok fuar yapan beşinci şehir arasında. Bu Van için büyük bir başarı aslında, Doğu bölgesinde de fuar yapan tek şehir Van. Fuarlar Van için ciddi bir yatırım ve ciddi bir destek, sektörlerin önünün açıldığı ve artık birçok ürünün tanıtımının yapılandığı, yeni Pazar arayışı içeresinde olan firmalarında burada Pazar edindiği bir mekan haline geldi fuarlar. Bu anlamda desteklerinde ötürü KOSGEB’e teşekkür ediyoruz. Çok ciddi bir şekilde il dışından yönelme var bölgemize. Van artık yeni bir Pazar, dolayısıyla fuarlarımızın önemi bununla da yine gün yüzüne çıkıyor” diye konuştu. 


VAN’DA KİTAP FUARI YAPILACAK MI?


Van’da 2 yıldır düzenlenmeyen kitap fuarının Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yapıldığını söyleyen Uygun, “Kitap fuarı ihale ediliyor, ihale tarihi hala netleşmedi, 2023 yılı için konuşuluyor ama henüz tarihi netleşmedi. Van’da fuar denince Ajans Asya Fuarcılık ve İpekyolu Expo Fuar A.Ş geliyor, bizler akla geliyoruz, herkes bu anlamda kitap fuarını bize soruyor, Kitap fuarının takvimini büyükşehir belediyesi belirliyor ve onların verdiği takvim kararıyla yürüyor kitap yürürlüğü, bizim kendi yaptığımız rutin fuarlar devam edecek” ifadelerini kullandı. 

 


ENERJİ FUARI YAPILACAK 


Enerji fuarını inşaat fuarından ayırarak yalnız başına bir fuar haline getireceklerini kaydeden Uygun, “Güneşin başkenti Van’da enerji fuarlarına önem vermemiz ve daha çok yapmamız gerekiyor. Bununla birlikte mart ayı içerisinde Van YYÜ ile bu bölgede ilk defa düzenlenecek olan Doğu Anadolu Kariyer Fuarı düzenleyeceğiz. Van Yüzüncü Yıl Üniversitemiz il birlikte 7 üniversitenin de katılımıyla bir fuar yapılacak. Bu çok önemli bir fuar bölgede ki işsizliğin önüne geçme ve yeni iş arayışı içinde bulunan gençlerimize yön verme anlamında çok ciddi bir iş buluşması tarzı bir kariyer fuarı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

van fuar expo veysi uygun