Kaya, Ülkenin Genel Durumunu Değerlendirdi

TAKİP ET

Çeşitli etkinliklere katılmak üzere Van'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Van Hilton Double Tree Otel'de gerçekleştirilen Sosyal Politikalar Başkanlığı'nın "Doğu Anadolu Bölge Toplantısı" programına katıldı.


 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın idaresinde son 17 yılda sosyal politikalar alanında, sosyal devlet olma yolunda sessiz bir devrimi gerçekleştirdiklerini belirtti. Genel Başkan Yardımcısı Kaya, "Bu süreçte birçok anayasal, yasal düzenlemeyi hayata geçirdik. Sosyal hizmetler alanında kurumsal kapasitemizi çok ciddi anlamda artırdık. Hizmet modellerimizi çeşitlendirdik. Sosyal yardımlar için ayrılan kaynakları misliyle artırdık. Yeni programlarda daha fazla insanımıza dokunduk. Daha fazla insanımızın hayatını dönüşmesine yardımcı olduk . AK Parti'de sosyal politikalar başkanı olmanın, yani sizlerin ayrı bir anlam ve değeri vardır. Müreffeh toplum hedefine doğru atılması gereken her adım gibi, mağdurlara, mazlumlara ve ihtiyaç sahiplerine dokunan her konu da bizim çalışma alanımızdır ve sorumluluğumuzdur. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, hükümetlerimiz dönenimde yoksullukla mücadelede uluslararası camianın da hakkı teslim ettiği bir başarıya imza attık. Ülke olarak ekonomi alanında sağladığımız büyüme ile birlikte sosyal yardımlara daha çok mali kaynak ayırdık. Böylece daha fazla ihtiyaç sahibi haneye ulaştık. Sosyal yardım ve hizmetlere ayrılan mali kaynak 2002 yılında 1.6 milyar TL iken, 2018 itibariyle bu miktarı 32 kat arttırarak 51 milyar TL'ye yükselttik. Sosyal yardım uyguladığımız program sayısı da 2002 yılında sadece 4 iken, günümüzde bu sayıyı 43'e çıkarttık. Böylece, sosyal yardımlar kapsamında devletimizin şefkat elini bugün 3,5 milyon haneye ulaşıyoruz" diye konuştu.
 

kaya Ülkenin genel durumunu değerlendirdi van gazetesi yoksulluk türkiye ülke fatma betül kaya genel başkan yardımcısı istiklal marşı recep tayyip erdoğan cumhurbaşkanı müreffeh sosyal sosyal yardımlar doğu anadolu bölge toplantısı van hilton double tree