Kaymakam Sayar'dan 19 Mayıs Bayram mesajı

TAKİP ET

Gürpınar Kaymakamı Fatih Sayar'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolaysıyla bir Mesajı yayınladı.

Gürpınar Kaymakamı Fatih Sayar'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolaysıyla bir Mesajı yayınladı.
 
 
Kaymakam Sayar, " 19 Mayıs Türk milletinin sönmeyen bağımsızlık meşalesidir. Kurtuluş ateşinin yakıldığı tarih olan 19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101. yıl dönümünü birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu meşalenin ışığında Milli Mücadele'nin Amasya'da yol haritasını çizmiş, Erzurum ve Sivas'ta kutlu hedefine kitlenmiş, Ankara'da TBMM'nin açılmasıyla birlikte gücüne güç katmış ve 29 Ekim 1923'te Milli Mücadele'yi cumhuriyetle taçlandırmıştır. Bugün Milli Mücadele'mizin işaret fişeği olan bu önemli adımın 101. yıl dönümünü kutluyoruz.
 
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu büyük bayramı gençlere armağan etti. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, temel ilkelerinin ve Türk milletini ayakta tutan tüm değerlerin korunması ve kollanması görevini de yine gençlere verdi. Her yıl yurdun dört bir yanında, ay-yıldızlı bayraklarımızın gölgesinde coşku ve heyecanla kutlanan bu bayramın maalesef tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de görülen koronavirüs salgını nedeniyle evlerde ve balkonlarda kutlanıyor. Bugün olduğu gibi, yarın da ülkemizi daha aydınlık yarınlara, daha büyük hedeflere doğru emin adımlarla taşıyacak olan yine gençlerimiz olacaktır.
 
Milletimiz ve devletimize güç katan, büyüklük kazandıran gençlerimizin coşkusu balkonlardan taşacaktır. Şartlar ne olursa olsun, her yerde ve her koşulda gençlerimizin coşkusu artarak devam edecektir. Bizlerin bağımsız ve onurlu bir ülkede yaşamamızda en büyük payı olan Milli Mücadele'mizin gazi ve şehitlerini rahmet ve minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı tüm kalbimle kutluyorum."dedi.
 
Van Gazetesi - van haber - 0544 409 0328
 

gürpınar kaymakam sayar fatih sayar van haber van son dakika 19 mayıs