KENAN COŞKUN,'İŞİMİZ YAŞIMIZDAN BÜYÜK'

TAKİP ET

'Sütçü Kenan' işletme sahibi Kenan Coşkun, Van Gazetesi ailesini işletmesinde konuk ederek işletmeleri hakkında bilgi verdi.

VAN - SEVDA YETKİN - HABER | Üç kuşaktır bu sektörde olduklarını belirten Kenan Coşkun, yaptıkları bu işi büyük bir zevk ve tutkuyla yaptıklarını dile getirdi.

‘Sütçü Kenan’ işletme sahibi Kenan Coşkun,  “İsmimiz yaşımızdan çok büyük” diyerek bu sektördeki yerlerini belirtmiş oldu. Sözlerine şu şekilde devam eden Coşkun, “Amacımız gençlere iyi bir gelecek sunmak ve iyi bir ürün aktarmaktır. 



1946’dan bu yana işletmemiz faaliyet gösteriyor. 33 yıldır bu sokaktayız. Sekiz yaşımdan bu yana bu alanda çalışmalarımı yapıyorum. Bu işe başladığımdan beri mesleğime duyduğum aşk hep aynı oranda fazlalığını korudu.

Van kahvaltısını ön plana çıkartan en temel unsurlardan birisi de kahvaltısının organik olmasıdır.  Bizde işletmemizde bu doğallığı korumak adına her ürünümüze gerekli olan hassasiyeti gösteriyoruz. 


Bir manda kaymağı kilometrelerce uzaktan işletmemize gelir. Erken saatte gelen sütü iyice kaynatıp köpürtüp gelen tencerede sekiz ila on saat dinlendirilip soğuk hava deposunda bulundurulup sabah erken saatte bir gün sonra çıkarıp gelen misafirlere yavaş yavaş hazırlıyoruz. Bu hazırlamış olduğumuz kaymağı yiyen dostlarımız kaymağımızın daha farklı olduğunu belirtiyorlar bize. Herhangi bir katkı maddesi koymadığımız için tamamıyla doğaldır ve organiktir. Manda kaymağımızın yanında bölgeye has organik bal veriyoruz. Bu da kara kovan balıdır. Yenildiği zaman boğazı yakar.



Şeker hastaları da rahatlıkla yiyebilir. 

Bunun yanında tereyağımız yerini alır. Yoğurdu iyice çalkalayıp dinlendirip üstünü toparlayıp tereyağının altındaki yoğurdu bez torbaya döküp süzüp içine tereyağı maydanoz biber katılıp cacık yapılır.  Tereyağlı cacığı çörekle sunduğumuzda gelen misafirler bunları tadınca bu farklılığı anlıyorlar.

Lezzetimize lezzet katan bir diğer ürünümüz ise ceviz reçelidir. Ceviz reçelimiz ceviz yeşilken toplayıp ceviz hamken soyulur. 45 gün kireçli suda dinlendirilip on günde bir suyunu değiştirip ağız karanfiliyle kaynatılıp yapılıyor. Cevizi süzülüp kaynatılıyor. Ceviz reçeli boğaz hastalığına çok iyi geliyor. Astım, nefes darlığı ve guatr hastalıklarına birebir iyidir. 


Kahvaltıdan memnun kalan müşterilerimiz telefonla ürün talebinde de bulunabiliyor. Biz bu işi çok profesyonel yaptığımızı düşünüyoruz. İlimizde bu işi yapıp bu sektörde olan yirmi sekiz işletmeye de ürün gönderiyoruz. İş severek yapılınca başarı da ardından geliyor. 
Ortalama otuz beş-kırk lira kahvaltılardan alıyoruz. Süt ve çay limitsizdir bizde. Bizim bölge insanların gönül gözü toktur” dedi.

Bizlerde Van Gazetesi ailesi olarak Kenan Beye ve çalışanlarına ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında her daim emeklerinin karşılıklarını almalarını dileriz.


VAN GAZETESİ HABER - SEVDA YETKİN
 

kenan coskun van sütçü kenan haber kahvaltı