KIPÇAK:"YAKIN ZAMANDA BİR İLKE İMZA ATACAĞIZ"  

TAKİP ET

İş insanı Mehmet Nuri Kıpçak, Van Gazetesi muhabirleri ile Dernekler ve diğer faaliyetleri hakkında açıklamada bulundu.

İş insanı Mehmet Nuri Kıpçak, Van Gazetesine şu ifadelerde bulundu:"3 Nisan 1976 Van Edremit ilçemizin Şamranaltı mahallesinde dünyaya geldim. Eğitim hayatımdan bahsedecek olursam; lise mezunuyum, aynı zamanda yüksek okul okumaktayım. Ticari faaliyetim olan emlak üzerine eğitim görmekteyim. 2003 yılından bu yana Sivil Toplum Kuruluşu Camiası üzerinde etkin bir şekilde faaliyetler yürütüyoruz, ilk kuruluş sürecimizde Sivil toplum camiasına dahil olduğumuz kurulumuz daha önce Çatak Kalkınma, Eğitim, Kültür ve dayanışma Derneğiydi. Tabi bu dönem zarfında kuruluşumuzu beraber kurmuş olduğumuz arkadaşlarımız ile sadece yardım temelli, düğün, taziye işlerinde bir araya gelip dayanışmada bulunduk. belli bir süre sonra yapmış olduğumuz faaliyetler Sivil Toplum adı altında daha etkin görünmeye başladı.


"BÜYÜK FAALİYETLERE İMZA ATTIK"
    "Deprem sürecinden sonra, sadece bizler değil bütün Van ilinin büyük bir çoğunluğu bir değişim-dönüşüme tabii oldu, dağılım sürecine girdik. Akabinde biz derneğimize tümden devam ettik, sil baştan yeni bir dernek oluşumuna gittik yani derneğimizi sil baştan bildiğimiz her şeyi değiştirerek hem Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneğine temelini attık arkadaşlarla birlikte. O günden bugüne çok ciddi anlamda büyük faaliyetlere imza attık. Yanı başımızda birlikte çalışmış olduğumuz dostlarımız, hepsi birbirinden kıymetli kardeşlerimiz, çok değerli arkadaşlar. bizler kendimize şunu ilke edindik; her ne koşulda olursa olsun insanımıza-memleketimize faydalı işlerimize imza atacağız." 


"TABELA DERNEĞİ DEĞİLİZ"
    "Bu kararlılıkla da bugüne kadar çok büyük faaliyetlerde bulunduk. bizler için en önemli faaliyetlerimizden bir de uyuşturucu ile mücadele üzerine yürüttüğümüz işlerdir. Van Valiliğine bağlı olarak da bu alanda toplantılar ve etkinliklere katılım sağlıyoruz. Eğitim alanında da çok faaliyet gösterdik. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz protokoller çerçevesinde başta gençlerimize, meslek grubunda olan öğretmenlerimize , sağlık sektöründe çalışan kendi eğitim kurumlarımızda yer verdik. Vermeye de devam ediyoruz. Şu ana kadar 10.000'in üzerinde insanımız sunmuş olduğumuz olanak ve imkanlardan yararlanıp belge sahibi oldular. Bu durum bizim için gurur verici. Her ne olursa olsun biz netice itibariyle bir tabela derneği olmadığımızı, etkin ve yetkin bir kuruma sahip olduğumuzu, içinde bulunduğumuz camiada belirgin bir konumda olduğumuzu biliyoruz. Muhatabı olduğumuz kesimlerde bunu çok iyi biliyor. Şu ana kadar birkaç tane projeyi de başarıyla tamamladık. Tabi biz bu iş için herhangi bir beklenti olmadan arkadaşlarla ilerliyoruz. Aynı zamanda kadınlar derneğini de kurduk, müthiş çalışmaları bulunuyor. Bunun gibi aydınlık bir gelecek için 'Eğitimsiz Kimse Kalmasın' derneğimiz de mevcut. Vermiş olduğum örnekler ve bunun gibi daha birçok faaliyetlerde bizlerle beraber yürüyebilecek olan herkesi aramıza davet ediyoruz."


"YAKIN ZAMANDA BİR İLKE İMZA ATACAĞIZ"  
    "Biz aynı zamanda emlak alım şirketine de sahibiz. Ticaret bakanlığımızdan yetki belgesi olan iki numaralı işletmelerden biri biziz. yakın zamanda yine büyük bir hizmete imza atacağız. Yakın tarihte bu süreç başlayacak."


VAN'DA AMATEM VE ÇEMATEM HAKKINDA BAHSETMEK GEREKİR İSE;
    "Söylemiş olduğum gibi biz dernek olarak madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında kırsal mahalle kesimlerinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve emniyet müdürlüğü ile birlikte ilerleyeceğiz. Özellikle çocuklarımızı, gençlerimizi bilinçlendirmek üzerine yoğun çalışmalarımız devam ediyor. tabi bunların içerisinde AMATEM üzerine de işler yürütmüştük. Vekillerimiz ve mülk amirimiz bu konuda çok duyarlılık gösterdiler; Van'a yetmeyen bir AMATEM vardı, sadece on altı yataklı ve ulu orta bir ortamda olup sır konumundaydı. Van'a yetmiyordu çünkü madde bağımlısı sayısı oldukça yüksek bir oranda ve bu oran çevre illerden alınan göç ile birlikte buradaki on altı yataklı AMATEM yetersiz kalıyordu. Şimdi Van Erciş yolu üzerine kurulan AMATEM ve ÇEMATEM en azından tedavi noktasında gerekli ortamı yakaladı.  Bununla birlikte Yeşilay ile birlikte çalışan bir Sivil Toplum Kuruluşuyuz. Sertifika için eğitimlerimiz Eylül sonu itibariyle başlayacaktır. Şu an için bir durgunluk sürecimiz bulunuyor."diyerek konuşmalarını noktaladı.

Van Gazetesi Özel haber , Van Haber
Haber çözümü: Helin Fırat
Haber fotoğrafı: Rukiye Aydemir
Haber soru ve röportaj: Sevda Uzunyol
Tasarım: Eyşan Yetkin

 

Mehmet Nuri Kıpçak Sivil Toplum Van haber