Kışın Vazgeçilmezi Kestane Artık Lüks Hale Geldi

TAKİP ET

Kestane fiyatlarının hızla yükselmesi, Vanlıları kışın vazgeçilmezi olan kestaneyi vurdu vatandaş yiyemiyor sadece bakıyor.

Halk soruyor ama alamıyor çoğu zaman tane ile alan alıyor bu durum tabi benide zorluyor bende satamadığımda evime ekmek götüremiyorum dedi.

Kestane Fiyatları Van Halkını Vurdu: 10 Yıllık Kestaneci Ahmet Amca Anlatıyor

Van'da kestane fiyatlarında yaşanan artış, eski ustaları dahi şaşırttı. Ahmet Amca, 'Sevdamız kestane, ama fiyatlar yüzünden sofralarımız boş kalıyor. Vatandaş alamıyor böyle giderse zaten kestane sokaklarda kestane satan bulmayacağız.

Kışın Şifa Deposu Kestane, Vanlıları Pahalılığıyla Vurdu
Van'da kilosu 150 TL'ye çıkan kestane, tüketicileri düşündürüyor. Sağlık açısından önemli olan bu lezzet, artık bir lüks haline mi geliyor?"

Fiyatlar Neden Yükseliyor, Ahmet Amca Anlatıyor

Fiyatlar neden yükseldi sorumuza Ahmet amca  şu ekonomi çok kötü her gün her şeye zam gelmektedir insanların tabiki alım gücü yok ben eskiden gün içinde 10 kiloya yakın kestane satardım şimdilerde 2 kilo bile satamıyorum kestane gerçekten lüks bir atıştırmalık haline geldi. İnsanlar tabi almazlar kestaneye verceğimiz parayı çocuğumuza ekmek götürelin diyorlalar, Van halkının alım gücü düşük buraya gelen yabancı turistlerde olmazssa hiç satış yapamacağız…

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber

 

 

 

 

 

kestane van usta vanhaber