Kızılay Gevaş ilçe koordinatörü Seferi Baybure, "Bu toprağa vefa borcumuz var"

TAKİP ET

Gevaş Kızılay İlçe Koordinatörü Seferi Baybure,' Kızılay basit bir kuruluş değil. 152 yıllık bir geçmişi olan bir kuruluştur. Bizler iyilik ordusunun iyilik neferleriyiz,  veren elle alan el arasında bir aracıyız. Bizler bu yolun hamalıyız, iyilik yoluna kendimizi adamışız.'diyerek Kızılay'ın insani değerlere saygı duyan ve iyilik yapmaktan gurur duyan bir kuruluş olduğunu vurguladı.

Baybure  sözlerine şöyle devam etti,” 1983-1990 yıllarında Van Sağlık Müdürü Sıtma Savaş Başkanlığında sıtma savaş kişisi olarak çalıştım.1990’dan 2012 ye kadar da Türk Telekom Başmüdürlüğünde teknik personel olarak çalıştım. Bu görevimi, uzun süre ilçemizin sınırları içerisinde telekominikasyon hizmetleri dahilinde büyük bir özveri ve şevkle yaptım. Sonrasındaysa Gevaş’ta Türk Kızılay temsilciliğini kurduk ve bu sayede 2019 da Türk Kızılay’ı ile tanışmış olduk. O günden beri de iyilik hareketi ve iyilik ordusunun bir neferi olarak, Gevaş’ta hizmet etmeye çalışıyoruz. Ana kadro olarak bir koordinatör iki temsilciyle bu işe başladık. Türk Kızılay’ı Van Şube Başkanı Sayın Uğur Demiroğlu beyefendiye müracaatta bulunduk. Onlar da uygun görüp bizi genel merkeze teklif ettiler ve sonrasındaysa Genel merkezden bize atama geldi. Bizlerde kadromuzu oluşturarak bu yola başlamış olduk. Gençlik başkanlarımız, yönetimi ve gönüllü gençlerimizle oluşturduğumuz bu kadromuzla Gevaş’a hizmet etmeye aday olduk ve şu anda da o hizmeti yürütmeye çalışıyoruz.


HİZMET ETMEYE DEVAM EDİYORUZ


Bu pandemi sürecinde bizler Vefa Sosyal Destekler grubu olarak hizmetlerimize devam ediyoruz. İlk günden bugüne kadar ilçemizin tüm mahallerinde korona virüs süreciyle ilgili korunma ve tedbirler konusunda Vefa ve Destek Grubunun aldığı kararlar neticesinde hizmet etmeye çalışıyoruz. Sosyal yardımlaşma vakfının verilerine dayanarak mahallerimizde ihtiyaç sahibi ailelerimize gıda desteği sağlıyoruz. Halkımızın ihtiyacı olduğu zaman yanında oluyoruz. Özellikle 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk ve onların yanında olmaya da devam edeceğiz.


ANA KAYNAĞIMIZ BAĞIŞÇILARIMIZ


Bizim ana kaynağımız bağışçılarımızdır. Genel merkezimizin ve bağışçılarımızın bize bağışladığı yardımlarla Ramazan ayı boyunca ramazan pidesi,  475 aileye gıda paketi yardımı, 1500 maske, 500 dezenfektan, konserve ve hijyen malzemesi desteği sağladık. İlçe genelinde gitmediğimiz mahallemiz kalmadı.


216 AİLEYE NAKDİ YARDIM


Bağışçılarımızın bize bağışladığı bayramlık bir takım çocuk kıyafetlerini ve oyuncakları bayramda dağıttık. 216 aileye nakdi yardım yaptık. Bu yardımı yaparken birinci önceliğimiz pandemi sürecinde işini kaybedenleri, sosyal araştırma yaparak, bulup ulaşmaya çalışmaktı. Her zamanda ulaşmaya gayret gösteriyoruz.

 

HER SAHADA GENCİMİZ VAR


Her sahada her mahallede bir gencimiz var ve karşılıklı güven çerçevesinde bu işleri yürütmeye çalışıyoruz. Tamamen gönüllülük esasları dahilinde bu işimizi özveriyle devam ettiriyoruz. Giyime ihtiyacı olanlara giyim, gıdaya ihtiyacı olana gıda, nakdi desteğe ihtiyacı olana da nakdi desteği sağladık. Bunları Vefa ve Sosyal Destek Grubuyla yaptık. Çalışmalarımız tamamen ilçe kaymakamlığı ve Vefa Grubunun almış olduğu kararlar çerçevesinde yapıldı. Bu süreçte Van şubesinin, Genel merkezin, Van Kızılay Şube Başkanımız Uğur bey ve yönetimi bize çok büyük bir katkı sağladılar.


KIZILAY'A BAĞIŞ YAPMALARINI İSTİYORUM


Maddi durumu yerinde olan zenginlerimizin Kızılay’a güvenip bağış yapmalarını istiyorum. Kızılay basit bir kuruluş değil 152 yıllık bir geçmişi olan bir kuruluştur. Bizler iyilik ordusunun iyilik neferleriyiz,  veren elle alan el arasında bir aracıyız. Bizler bu yolun hamalıyız, iyilik yoluna kendimizi adamışız. Bizlerin bu topraklara vefa borcu var ve şu anda bu topraklara vefa borcumuzu ödeme zamanı geldi diye düşünüyorum. Kızılay'da bu vefa borcunun ödenebileceği en güzel yerlerden birisidir. “dedi. 


GENÇLERİN ELLERİNDEN TUTTU


Gençlerin de ellerinden tutup yaptıkları projelere destek verilmesinin gerekliliğine vurgu yaparak üreten, yaratıcı ve iyilik dolu bir toplum olabilmesi için herkesin taşın altına elini koymasını önemle rica ederek konuşmalarını noktaladı.

Programa eşlik eden Edremit Milli eğitim ilçe müdürü İsmet Samsa'ya ve bizleri kırmayarak röportaj alan Gevaş Kızılay İlçe Koordinatörü Seferi Baybure'ye Van Gazetesi ailesi olarak teşekkür ederiz.

 

Van Gazetesi 2020 - Van haber - 0544 409 0328
Genel Yayın Müdürü: Hikmetullah Yetin
Haber: Sevda Yetkin
Fotoğraf ve Video: Eyşan Yetkin
Tasarım: İslam Kanat
Haber Editörü: Nuray Kaçmaz
Haber düzenleme ve yayın: Salih Yetkin




 

van haber seferi baybure gevaş kızılay kızılay gevaş van haberleri son dakika van gevaş kızılay İlçe koordinatörü seferi baybure ismet samsa