Koca,"Türkiye'ye Gelmeyin"

TAKİP ET

VAN HABER İranlı yetkililer virüse karşı önlem almaya çalışarak Türkiye'ye çözüm yolu bulmak için heyet göndermek istedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise heyetin Türkiye'ye gelmesini istemedi. Bunun yerine Skype üzerinden bağlantı yapılmasını önerdi.

VAN HABER  -  Çoğu ülkede görüldüğü gibi İran'da da etkili olan korona virüs salgını nedeniyle 77 kişi hayatını kaybetti. Vaka sayısı ise 2 bin 336'ya yükseldi. Bu yüzden İranlı yetkililer salgına karşı önlem almaya çalışarak Türkiye'ye çözüm yolu bulmak için heyet göndermek istedi.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise heyetin Türkiye'ye gelmesini istemedi. Bunun yerine Skype üzerinden bağlantı yapılmasını önerdi.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle arasında geçen görüşmeyi şöyle anlattı,"İran'daki salgın çok hızlı ilerledi. Kum kentini kapatmalarını tavsiye ettik ancak 'Gerek yok' denildi. Şimdi ise durum ciddileşince 'Nasıl adım atacağız' diye yardım istiyorlar. Bizim Bilim Kurulu'na bir heyet gönderip bilgi almak istediler. Biz de 'Gelmeyin, Skype üzerinden bağlanalım' dedik. Çin ve diğer bazı ülkelerde yayılma hızı düşerken şu anda en fazla İran'da yayılma var." diyerek tedbirin önemli olmasına vurgu yaptı.


VAN GAZETESİ

koca ürkiyeye gelmeyin van gazetesi van haber fahrettin koca sağlık sağlık bakanı van haberleri skype heyet iran bilim kurulu kurul vuhan çin İran heyeti iran sağlık