KOLEJLER TİCARETHANEYE Mİ DÖNÜŞTÜ?

TAKİP ET

Bu memlekette binlerce insan yaşamaktadır. Bu insanların evlatları özel öğretim kurslarına ve özel kolejlere yazılmaktadır. Bu kolejlerin eğitimi ele alındığında, öğretmenlerin öğrenciye neler katacaklarını ve velilerin öğrencileri...

Bu memlekette binlerce insan yaşamaktadır. Bu insanların evlatları özel öğretim kurslarına ve özel kolejlere yazılmaktadır. Bu kolejlerin eğitimi ele alındığında, öğretmenlerin öğrenciye neler katacaklarını ve velilerin öğrencileri ne kadar çok gözetleyeceğini bilmek gereklidir. Bizlerde Van Gazetesi olarak ailelerimize ve eğitim camiasına birkaç soru sormak istiyoruz.
Sorularımızda açık ve net olarak sizlerden birkaç bilgi alarak paylaşmak istedik.
 

    Açtığınız kolejde öğretmenler yeterli seviyede maaş alabiliyor mu?

    Öğretmenlerin mezun olduğu okulda diploma seviyeleri ve pratik becerileri ne derecededir?

    Kolejlerde yönetici olan şahıslar, öğrencilerle ilgileniyor mu?

    Her öğrenciye yeterli seviyede bilgi aktarılıyor mu?

    Veliler ne sıklıkla öğrencilerini takip ediyor?

    Kayıt yapılan kolejlerde ücretin hakkı veriliyor mu?

    Kolejler, ticaretiniz için mi? Yoksa gerçek eğitim için mi hizmet veriyor?

 
Bu sorularımızın cevabını alt kısımda bulunan yorum kısmına ekleye bilirsiniz. Birde diğer konuya dolaylı yoldan söylemek isterim.

Van’ın gelişmesi sonucu ve eğitimi daha ileriye taşımak için seferber olan eğitimciler ve kolejler dışında bazı kolejler, eğitimi ticarete dönüştürdü. Sizce öyle değil mi?

Van kolej merkezi olma çabasına gireceğine, eğitim seviyeleri daha iyi olan öğretmenlere teslim etmek gerekmez mi? Sizce bazı kolejlerin bu konuya dikkat edilmesi gerekmez mi?

Öğrencilerimizi iyi bir koleje yerleştirmeden önce öğretmenlerin bilgi birikimini de göz önünde bulundurmak germez mi? Verilen ücretin yüksekliği değil de eğitimi göz önünde bulundurmak gerekmez mi? Bana göre gerekir… Size göre?

Son olarak bir cümle aktarmak istiyorum.

Ünlü bir düşünür şöyle ifade eder, “Bir koleji bir bilgili yönetemiyorsa; bir öğrenciyi de bir öğretmen yönetemez.”der.
 
Bizlerde bugün DARILMACA YOK adlı programın sonuna geldik. Bazı kolej arkadaşlarımız bu durumu kabullenmeyerek sinirlenecektir. Ama her kolej içinde bu geçerli değildir.
 

Ünlü filozof;

Planlı ve kariyer sahibi olan insanlar, hatalarını düzeltir.
Çalışkan ve cesaretli insanlar, hatalarından ders çıkartır.
Akılsız insanlar ise; Hayran kalır.
Kalın gazetemizle…


HABER: VAN GAZETESİ 2019/EKİM
PROJRAM: DARILMACA YOK
YAZI. HİKMETULLAH YETKİN
EDİTÖR: EYŞAN YÜZGEÇ
TASARIM: SEVDA YETKİN
MEDYA HİZ: TAHİR ÇİÇEK
 
 

kolejler tİcarethaneye mİ dÖnÜŞtÜ? Çocuklarinizin eĞİtİmİ tehlİkede mİ ? vanda kolej van kolej haberleri vanda en iyi kolej vanda kolejler en iyi öğretmen van haberleri van gazetesi van kolejleri nerede van kolej iletişim vanda kolej sayısı van da kolejle