Köpeği Vicdansızca Öldürdüler ve hayvanseverler bu katili arıyor

TAKİP ET

Van'ın Tuşba ilçesinde bulunan Alaköy mahallesinde bir köpeğin vurulduğu ihbarını alan İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Bunun üzerine hayvan severler açıklamda bulundu.

Hayvan severlerin açıklamasında; "Van’ın Alaköy adlı köyündeyiz. Adını Cesur koyduğumuz bir canımız köpeğimizin yaşam hakkının elinden vahşice alınması üzerine hayvansever arkadaşlarımızla burada toplandık.  Burada bir can, ağzından ve sırtından tüfekle vurularak katledildi. Sonrasında iki gün o halde kaldı ve bu acımasız olayı bir öğrencim aracılığıyla yardım isteyip sonra da korkarak hesabını kapatan 12 yaşındaki bir çocuktan öğrendik. Yavrumuzu çok aradık ulaşmaya çalıştık kimse yardımcı olmadı en sonunda muhtarın yardımı ile, kanlar içinde videosunun çekildiği yerde bulduk. Zaten bir yere kıpırdayamamıştı, oracıkta yardım beklemişti. İnsanlığın merhametin bittiğini bilememişti… Onu önünde yarım ekmek ve bir avuç karla perişan halde ölümü beklerken bulduk sessizce…



Kimse yardım etmemişti, etmeyecekti!

Röntgen ve tetkikler sonucunda anlaşıldı ki ağzında 30, vücudunda 35 saçma ile canıyla mücadele etmiş o zamana kadar. Eğlence uğruna ağzına silah sıkılmış sonrasında vücuduna da saçmalar yağdırılmış... Yavrucak kalkıp bir seraya sığınmış ki kim bilir belki orda yapıldı bu katliam, bunu bilmiyoruz... Çıkamayan yasalar yüzünden daha kaç can yitip gidecek bilmiyoruz... Bu dünya daha ne kadar bebeğin kanına bulanacak, daha ne kadar kötüleşecek bilmiyoruz... Bu köyde ana babalar var. Utanıyorlar mıdır böyle insan yetiştirdikleri için??? Çocuklar anne babalarının yaptıklarını yaparlar! Vicdanını yitirmiş ya da hiç var olmamış merhametleriyle yaşayan bir  ya da birkaç insan var bu köyde! Biz bu suçluları bulacağız. Bilip de susanları da Allah a havale ediyoruz. 

Canımızı kaybettik. Adını CESUR koymuştuk. Onca acıya dayandığı için... Ama bir avuç canı dayanamadı acılara... Melek oldu... Cesurdu o, bu dünyanın kötü insanlarına rağmen onlara güvenecek kadar güzel ve cesurdu!

Şimdi söyleyin... Evet mücadele edeceğiz, yanlarına bırakmayacağız yaptıklarını, elimizden geleni fazlasıyla yapacağız ama elimizden gelenin sonucunu yasalar suç sayacak mı? Söyleyin! Ne olur artık yalvarıyoruz. Daha kaç gün geçecek üzerinden? Daha kaç can yitip gidecek?

Ne olur daha kaç sokak canı, kaç bebek zulme uğrayacak? İnsanlığın bitişini elimiz kolumuz bağlı mı izleyeceğiz? Allah bizlere can verdiği gibi onlara da can vermedi mi? Ne üstünlüğümüz olduğunu düşünüyoruz ki onlardan? Evet onların üstünlüğü var tertemiz kalpleri ile...

Bugün bu masum canlara kıyabilen vicdansızlık biz insanlara da kıyamaz mı sanıyoruz? Allah’ın verdiği canı alabilme üstünlüğünü görüyor kendinde bu canavarlar! İnsanı  öldüremeyecek mi?

NE OLUR GÖRÜN ARTIK AMA GÖZLERİNİZLE DEĞİL VİCDANINIZLA KALBİNİZLE. BEKLEYECEK ZAMAN YOK! NE OLUR ÇIKSIN YASALAR. CANLARIMIZI KORUYACAK, SESSİZCE KATLEDİLMELERİNE ENGEL OLACAK O YASALAR ÇIKSIN, NE OLUR!!!
BU DÜNYANIN İYİ OLABİLECEĞİ UMUDUNU YENİDEN YAŞATABİLECEK O YASALAR NE OLUR ÇIKSIN!

Bu konunun yakından takipçisi olacağımızı, üzerinin örtülmesine izin vermeyeceğimizi belirtmek isteriz. Bu suçu işleyenlerin, bu katillerin adalet önünde yaptıklarının hesabını vermeleri için elimizden geleni yapacağız. Bu vahçeti siz saygı değer kamuoyu ile paylaşmak istedik."denildi.

Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce av tüfeğiyle vurulan ve çeşitli yerlerinden yaralanan köpek, hayvan ambulansıyla Van Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine getirildi. Burada veteriner hekimler tarafından ilk müdahalesi yapılarak ameliyata alınan yaralı köpeğin vücudunda çok sayıda saçma çıkarıldı. Yapılan tüm müdahaleye rağmen köpek telef olurken; Tuşba İlçe Jandarma Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ile hayvan severler de köpeğin vurulduğu bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

VAN GAZETESİ

van köpek alaköy