Koro nadan Kurtulan Ülkenin Sevinci

TAKİP ET

Çin'in Vuhan kentinde Aralık ayı sonunda ortaya çıkan korona virüs salgını dünyanın hemen hemen her yerine yayılmaya başladı ama tamamen korona kurtulan ülkelerde var işte onlardan bir tanesi.

Yeni Zelanda’da 28 Şubat’ta ilk korona virüsü vakasının tespit edilmesinden bu yana ilk defa aktif Covid-19 vakası kaydedilmedi. Başbakan Jacinda Ardern, düzenlediği basın toplantısında bu haberi öğrendiğinde dans ettiğini söyledi.


SINIR KONTROLLERİ DEVAM EDECEK


Ardern, korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan kısıtlayıcı tedbirlerin kaldırılacağını ancak sınır kontrollerinin devam edeceğini söyledi. Sınır kontrolleri dışında tüm tedbirlerin kaldırılacağını açıklayan Ardern, okul ve iş yerlerinin açılacağını, yurt içi seyahatte sınırlamaların sonlandırılacağını aktardı.de ‘dans ettiğini’ söyledi.


‘SEYAHAT KORİDORU İÇİN HENÜZ ERKEN’


Daha önce Yeni Zelanda ve Avustralya arasında bir seyahat koridoru oluşturulması gündeme gelmiş, görüşmelerin sürdüğü belirtilmişti. Ancak Ardern, seyahat koridoru oluşturmak için henüz erken olduğunu dile getirdi. Ardern, “Kesin bir sonuca varıldığında zaman çizelgesi hakkında konuşmayı tercih ediyorum. Avustralya eyaletlerinde ilerleme kaydediliyor, ancak daha geniş kapsamlı değil” dedi. 



VAN GAZETESİ - 0544 409 0328





Kaynak : Dış Haberler

koronavirüs covid19 yeni zelanda jacinda ardern başbakan jacinda ardern vangazetesi