Korona Aşısı 2021 Kadar Çıkmayacak

TAKİP ET

Uzmanlar korona aşısı hakkında karamsar bir açıklama yaptılar.

Almanya Araştırma Bakanı Anja Karliczek, korona virüsüne karşı aşı çalışmalarına ilişkin değerlendirmesinde, bir mucize beklenmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Karliczek, Alman hükümetinin çalışmalarını hızlandırmaları için üç biyoteknoloji şirketine destek verdiğini ama bir aşının önümüzdeki yılın ortalarından önce yaygın olarak kullanılmasının mümkün görünmediğini söyledi.
Berlin’de basın toplantısı düzenleyen Alman bakan, ülkedeki vaka sayılarındaki artışa karşı sosyal mesafe ve maske önlemlerinin dikkate alınması çağrısında bulundu; aşı konusunda da “Bir mucize beklememeliyiz. Aşıların, nüfusun geneli için ancak ve en erken önümüzdeki yılın ortalarından itibaren erişebilir olacağını varsaymaya devam etmeliyiz” dedi.

 Karliczek, Alman firmaları BioNtech, CureVac ve IDT Biologika’nın üzerinde çalıştığı üç adayının da gelecek vaat ettiğini belirtse de, “Fakat etkili bir aşı sahibi olmakla insanların isteyeceği türden güvenli bir aşı sahibi olmak farklı şeyler. Dolayısıyla test aşamasında zorluklar bekleniyor” ifadelerini kullandı.
Yeni korona virüsüne karşı dünya çapında şu an için 150’den fazla aşı adayı bulunuyor. Bu denemelerden 23’ünde insanlar üzerinde denemeler başlamış durumda.


VANGAZETESİ


 

korona aşı virüs covid19 almanya araştırma bakanı vangazetesi