Kovid-19'u yenen başhekim, Vanlı hastalara umut olmaya devam ediyor

TAKİP ET

Van'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele ederken hastalığa yakalanan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, yakın zamanda ağabeyini ve iki hastane çalışanını Kovid-19 nedeniyle kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Van'da yürütülen Kovid-19'la mücadelede büyük bölümü pandemi servisine dönüştürülen hastanede görev yapan Çelik, Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla görevine dönerek hastalarına nefes olmaya çalışıyor.

Bölgede 5 bin personelle yaklaşık 3 milyon insana hizmet veren üçüncü basamak bir hastane olduklarını belirten Çelik, "Salgınla mücadele için Kovid-19 polikliniğini açtık. Sağlık çalışanlarımız burada testi pozitif çıkan hastaları iyileştirmek için canla başla çalışıyor. Filyasyon ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla son iki ayda ilimizde görülen vaka sayısı azaldı. Bu sayede hastanedeki yoğunluğumuz yüzde 60 düştü." dedi

Çelik, Kovid-19'a yakalananların panik yapmamalarını, morallerini yüksek tutumlarını, bol sıvı tüketmelerini ve hekimlerin söylediklerine uymalarını istedi.

Virüse yakalanmamak için önerilen kurallara uyulması gerektiğini vurgulayan Çelik, "Vatandaşlarımıza hem bir hekim hem de Kovid-19'u atlatmış biri olarak, salgının birçok can aldığını, almaya devam ettiğini söylemek istiyorum. Kovid-19 bir gerçeklik. Halen bu virüsü ciddiye almayan insanları görüyoruz. 
Koronavirüsün farkına varılması gerekiyor. Yaşanan acıların azalması için dayanışmayla, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım diyerek vatandaşları uyardı.

VANGAZETESİ

 

salgın virüs covid_19 başkekim doktor bölge eğitim ve araştırma hastanesi başhekimi doç. dr. sebahattin çelik vangazetesi