KÖYDÜ, MAHALLE OLDU VE ŞİMDİ HALK PARK İSTİYOR

TAKİP ET

Van'ın İpekyolu ilçesinde bulunan Kevenli Mahallesinde yaşayan çocuklar, yetkili birimlerden mahallelerine park yapılmasını istedi.

Van İpekyolu Belediyesi ekipleri gece gündüz hizmetlerine devam ediyor... Van'ın İpekyolu ilçesi Kevenli Mahallesinde bulunan vatandaşlar ve çocuklar mahallelerinde park olmadığı için yetkili birimlere seslendiler...


Van İpekyolu ilçesine bağlı merkeze 7 kilometre uzaklıkta bulunan Kevenli köyünde çocukların eğlence mekanları da doğal ortamlar oluyor... Anne ve babalarına ev işlerinde yardım eden çocuklar derslerine de çalıştıktan sonra köy meydanında toplanarak oyun oynamaya başlıyorlar...


Mahalle sakinleri:"Van ilinde yaşıyoruz ama şuan bir parkımız yok. Çocuklarımız, vakit geçirecek yerleri yok. Biliyoruz ki kış ayı geldi ama bu park ve diğer konuları da listeye eklemelerini istiyoruz. Biliyoruz ki İpekyolu belediyesi her zaman hizmet etmektedir. Biz belediyemizi ve ilçemizi çok seviyoruz. Sadece yetkili birimlerden mahallemize park yapılmasını istiyoruz. Van'da birçok mahallede park varken bizim mahallede maalesef park bulunmamaktadır. Bu konuda yetkili birimlerimizin mahallemize gelerek çalışmalarını sürdürmelerini istiyoruz. Sesimize ses olan Van Haber gazetesinin bu konuda üstünde durmasını ayrıca buradan ifade etmek isteriz. Yetkililere park talebinde bulunan çocuklar, okulumuzun bahçesine park istiyoruz, bütün okullarda park var, bizde okulumuzun bahçesine park istiyoruz talebinde bulundu.


Mahalle gençleri ise;"Van İpekyolu ilçesinde bulunan bir çok köy, sonradan mahalleye dönüşerek hizmetlere ivme kazanıldı. İpekyolu Belediyesi 7/24 hizmet esasına bağlı olarak çalışmaktadır. Bu çalışmalarda bazı mahalleri de göz ardı edilmediğini düşünmekteyiz. Mahallemizde bulunan çocuklarımız farklı yönlere millenmesini engellemek ve onlara daha iyi gelecek sağlamak adına farklı etkinlikler düzenlemek daha makbul olacağını düşünmekteyiz. Mahallemizde parkın olmaması eğitimin olmaması anlamına gelmemektedir. Fakat, ailelerin ve çocukların bu alanda mahrum bırakılması bizleri üzmektedir. Bu konuda yetkili mercilerin ivedi bir şekilde çalışmalarını başlatacağından da şüphemiz bulunmamaktadır."denildi.
 

Van Kevenli Mahallesi İpekyolu park