KPSS'ye çok yönlü soruşturma

TAKİP ET

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı KPSS'deki soru sızdırma iddiaları üzerine "Sahtecilik", "Kamu Aleyhine Dolandırıcılık" ve "Görevi Kötü Kullanma suçlarından soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı KPSS'deki soru sızdırma iddiaları üzerine "Sahtecilik", "Kamu Aleyhine Dolandırıcılık" ve "Görevi Kötü Kullanma suçlarından soruşturma başlattı.
31 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) soruların sızdırıldığıyla ilgili iddialar ortaya atılmış, ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alınmış, Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafından sınav hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ortaya atılan iddialar sebebiyle harekete geçti ve "Sahtecilik", "Kamu Aleyhine Dolandırıcılık" ve "Görevi Kötü Kullanma suçlarından soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında Mali Suçlarla Mücadele Ekipleri Yediiklim Yayınevinin Ankara Ostim'deki matbaasında yapılan aramada, 44 harddisk, 205 soru bankası yaprak test 5 flash bellek, 25 CD-DVD, deneme ve diğer yayınlar; başka bir adreste yapılan aramada ise 110 deneme sınavı test yaprağı, 1 klasör öğrenci listesi, 37 soru bankası, 11 bilgisayarlardan çıkan harddisk ve 11 CD'ye el konuldu ve incelemeye alındı.

Savcılık tarafından bilirkişi görevlendirilirken yayınevi eski soru bankası ve deneme kitapçıklarından birer örnek alınarak birebir incelemelerde 3 sorunun birebir aynı olduğu, bu soruların cevap şıklarının da örtüştüğü, 10 sorunun ise benzerlik gösterdiği belirtildi.

DDK'nin suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturmada Memur Suçları Soruşturma Bürosu ÖSYM çalışanları ve yöneticilerine yönelik şikayetler için bir dosya açarken Müracaat ve Suçüstü Savcılığı tarafından ise Yediiklim Yayınevi ve çalışanlarına yönelik bir soruşturma açıldı.

Öte yandan emniyetin ÖSYM ile paylaştığı Yediiklim Yayınevi'nde KPSS'ye hazırlanan ve son sınava giren öğrencilerin soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarını karşılaştırma işlemlerinin de sürdüğü aktarıldı.

Van Gazetesi 

van van gazetesi kpss ösym