Kraliyet Ailesinin depremzedelere yaptığı bağışlan alkış topladı

TAKİP ET

Türkiye'yi yıkan 6 Şubat depremleriden saatler sonra dünya yardıma koştu, yeryüzünün her kıtasından arama kurtarma ekipleri ve eğitimli köpekler yola çıktı.

Kurtarma ekiplerini yardım kampanyaları izledi, Meksika'dan Tayvan'a, Kenya'dan Hollanda'ya, Suudi Arabistan'dan Kanada'ya insani yardım malzemeleri gönderildi. Dahası, birçok ülkede yüz milyonlarca dolar toplandı.

 

İngiltere deprem bölgesine 77 arama kurtarma uzmanı sevk etti, ekip birçok hayat kurtardı. Peşinden bir acil durum sağlık ekibi Türkiye'ye iniş yaptı, Kahramanmaraş Türkoğlu'nda kurulan sahra hastanesi binlerce hastayı tedavi etti.

 

Ülkedeki kampanyaya katılanlar yaklaşık 100 milyon sterlin bağış yaptı, İngiltere'den havalanan onlarca uçak, deprem bölgesine insani yardım taşıdı. Başbakan Rishi Sunak, Londra'daki üniversite öğrencilerinin etkinliğine katılıp depremzedelere gönderilecek kıyafetleri paketledi.

 

Depremden iki hafta sonra Birleşik Krallık Kalkınma Bakanı Andrew Mitchell, Kahramanmaraş ve Gaziantep'i gezdi. Birleşik Krallık'ın Avrupa Bakanı Leo Docherty ise, bu hafta Türkiye'ye başsağlığı ziyaretine geldi. Ankara'da Dışişleri Bakanlığı ve AFAD'ı ziyaret eden Bakan Docherty, İngiltere'nin deprem bölgesine yardıma devam edeceklerini söyledi.İngiliz bakan, "Türk dostlarıma ve Türk hükümetindeki meslektaşlarıma başsağlığı dileklerimi bizzat iletebildim. Birleşik Krallık başından beri Türkiye'nin yanında yer aldı, uluslararası destek talep edilir edilmez yanıt verdi" dedi.

 

Kraliyet Ailesi de hem yaptığı bağışlar hem de ziyaretleriyle sahnedeydi. Kral Charles, başkent Londra'da depremzedeler için gıda, battaniye ve insani yardım toplayan Türk gönüllüleri ziyaret etti. Batı Londra'daki Hounslow'da Türklerle bir araya gelen Kral Charles, kendisine ikram edilen çayı içti ve bölgede bulunan bir Türk restoranına da gitti.

kraliyet ailesi türk ingiltere