Kurbanda Ortak Paydamız İyilik

TAKİP ET

Türkiye'nin dört bir yanında bulunan temsilcilikleri aracılığı ile iyiliği dünyanın dört bir yanına yaymayı amaçlayan İyilik Derneği, 2022 yılı vacip kurban faaliyetleri kapsamında hazırlıklarını tamamladı. 

Türkiye’nin dört bir yanında bulunan temsilcilikleri aracılığı ile iyiliği dünyanın dört bir yanına yaymayı amaçlayan İyilik Derneği, 2022 yılı vacip kurban faaliyetleri kapsamında hazırlıklarını tamamladı. 
 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da mazlum coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine, bağışçılarının vekalet yoluyla kesecekleri kurbanları ulaştıracak olan İyilik Derneği,  “Ortak Paydamız İyilik” sloganıyla Türkiye, Afrika, Arakan, Gazze, Afganistan ve Suriye’de kurban kesim faaliyetleri gerçekleştireceğini duyurdu.  
Her yıl iyilik gönüllüleri ile birlikte dünyanın farklı ülkelerinde kurban kesimlerini gerçekleştirerek, bağışçılarının emanetlerini mazlum coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine ulaştıran İyilik Derneği, bu yıl da dünyanın dört bir yanına iyilik elini uzatacak.  2022 Kurban organizasyonu kapsamında hazırlıklarını tamamlayan İyilik Derneği, Türkiye, Afganistan, Suriye, Gazze, Bangladeş’te bulunan Arakan Kampları ile Afrika’da Çad, Etiyopya, Uganda, Tanzanya, Kamerun ve Somali’de islami koşullara uygun olarak kurban vekâletlerinin kesim ve dağıtımlarını gerçekleştirecek. Kurban bağışının yanı sıra, yetimleri de unutmayan İyilik Derneği yıl boyunca destek verdiği yetim çocuklara bayramlık kıyafet desteklerini ulaştıracak.
Bu yıl gerçekleştirilecek olan vacip kurban fiyatları Türkiye, Afganistan ve Suriye’de 2.750 TL, Afrika 1.400 TL, Bangladeş Arakan 2.400 TL, Gazze’de ise 4.250 TL olarak belirlendi. 
Bağışçılarından aldığı kurban vekâletlerini bayramın birinci gününden başlayarak yerine getirecek olan İyilik Derneği, kurban kesimlerinin gerçekleştirilmesinin ardından tüm bağışçılarına isimleri belirtilerek kesilen kurban kesim görüntülerini mesaj yoluyla iletecek. 
Kurban organizasyonu süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan İyilik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer ÇİÇEK, “Bağışçılarımızın İyilik Derneği’ni vekil tayin ettikleri kurbanlarını, İslami koşullara uygun şekilde mazlum coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere hazırlıklarımızı tamamladık. Her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm bağışçılarımızın kurban kesim görüntülerini mesaj yoluyla kendileriyle paylaşmaya devam edeceğiz.”dedi. 

Van Haber Gazetesi 

 

kurban kurban bayramı iyilik derneği van van haber