MEDYADA DİJİTAL DÖNÜŞÜM KGK ARTVİN-BATUM BULUŞMASI

TAKİP ET

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), Artvin- Batum medya buluşması başladı.

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, organizasyonun bilgilendirme oturumunda KGK faaliyetleri ve hedeflerini anlatırken, Dezenformasyonla Mücadele Yasa Teklifi ve Dijital Telif Çalışmaları konularında da KGK üyelerine uzmanlarca bilgiler verildi.

İkram Kali Artvin 

KGK Artvin İl Temsilciliği, Artvin Valiliği, Artvin TSO ve  bir kısım Artvin STK'ları ile Batum TC Başkonsolosluğu’nun ev sahipliğini yaptığı buluşmaya KGK üyesi 70 yerli ve yabancı gazeteci katılıyor. Buluşmaya Van'dan KGK Temsilcisi, TRT GAP Radyosu  Van Temsilcisi  gazeteci İkram Kali katılıyor. 

MEDYA MENSUPLARINA BİLGİ VERİLDİ 

Artvin-Batum Medya Etkinliği kapsamında düzenlenen medya buluşmasında KGK’nın son 1 yıllık faaliyetleri ele alındı. Etkinlik kapsamında düzenlenen bilgilendirme oturumunda TBMM Komisyonu'na gelen ve son günlerde çokça tartışılan Dezenformasyonla Mücadele Yasa Teklifi ve Dijital Telif Çalışmaları konuları Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan ve KGK Yerel Medya Meclisi Başkanı İsrafil Avcı tarafından üyelere kapsamlı şekilde anlatıldı.

KGK 57 ÜLKEDE

KGK Yaygın Medya Meclisi Üyesi Seda Demir’in sunumuyla başlayan programda açılış konuşmasıyla katılımcı gazetecileri selamlayan KGK Artvin Temsilcisi Aydın Tatar’ın ardından KGK’nın faaliyetleri konusunda yönetim kurulu üyeleri ve il temsilcilerini bilgilendiren KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, KGK ailesinde kadın sayısını arttırmak için özel bir çaba harcadıklarını, Tunceli Temsilcisi olarak atanan Hüsniye Karakoyun’un katılımıyla güç kazandıklarını vurguladı. Kuruluşundan bu yana çok kısa zaman geçmesine rağmen KGK’nın büyük işler başararak hızla büyümeye devam ettiğini kaydeden Dim, uluslararası örgütlenmenin 57 ülkeye ulaştığını, yıl sonunda bu sayının 70’e çıkarılacağını açıkladı. Küresel Gazeteciler Konseyi’nin kamu diplomasisine destek veren medya diplomasisi yaptığını kaydeden Başkan Dim, "KGK, hem Türk hem de Türk dostlarıyla dostluklar kuran bir örgüttür" dedi.

SAVAŞ DÜNYAYA ZARAR VERİYOR'
Rusya ve Ukrayna arasında süren savaştan meslektaşlarının da zarar gördüğünü söyleyen KGK Genel Başkanı Dim, "Çok anlamsız bulduğum bir savaş yaşıyoruz. Rusya ile Ukrayna arasındaki bu savaşta 40’a yakın gazeteci hayatını kaybetti. KGK Ukrayna Temsilcimiz kolundan yaralandı. Türkiye’ye getirmek istedik ama İspanya’daki ailesinin yanına gitmek isteyince oraya ulaştırdık. Sağlık durumu ile ilgili takibimiz devam ediyor. Savaşların sonuçları asla ama asla iyi olmaz. Gerçekten vatan söz konusuyla gereken yapılır ama bu savaşın çok bir anlamı olmadığını, liderlerin egolarının savaşın merkezinde olduğunu düşünüyorum" dedi.

'KGK EKONOMİK OLARAK BAĞIMSIZDIR'
KGK’nın yürüttüğü faaliyetlerde finansal anlamda da büyük bir titizlikle hareket edildiğini vurgulayan Dim, “Bizim hükümetten destek aldığımızı zannediyorlar. Küçük bazı sponsorluk gelirlerimiz dışında esas gelir kalemimizi yılda iki kez çıkan dergilerimiz oluşturuyor" şeklinde konuştu.
KGK'nın yurt dışı ve yurt içi ziyaretlerine devam edeceğini söyleyen Dim, "Eylül ayında Balkanlara bir ziyaret düzenleyeceğiz. Kıbrıs, Azerbaycan ve Gürcistan ziyaretleri planlıyoruz. Ayrıca ekimde Alanya'da genel bir toplantı yapacağız. Ankara’da KGK Genel Merkezi’nde başlayan Ankara Buluşmaları programı da iki haftada bir siyasetin ve bürokrasinin önde gelen isimleriyle üyelerimizi bir araya getiriyor. Türkiye’nin her yerinden tüm üyelerimiz bu toplantılara katılabilir" şeklinde konuştu.

DEZENFORMASYON YASASI TEKLİFİ KONUŞULDU
Toplantının ikinci aşamasında gündemde yer alan Dezenformasyon Yasa Teklifi hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

KGK Yaygın Medya Meclis Üyesi Neşat Gündoğdu’nun moderatörlüğünde konuşan SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, yasa çalışmalarının başladığı ilk günden beri yetkililerle birçok toplantı düzenlendiklerini açıklayarak yasaya ilişkin genel bir değerlendirme yaptı.

Gazetecilerin çok zor bir iş yaptığını dile getiren Eraslan, nesnellik gerektirmesi nedeniyle gazetecilerin birçok problemle başbaşa kaldığını vurguladı. Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman’ın daveti üzerine yasa çalışmalarında yer aldıklarını dile getiren Eraslan, “Ben 10 yıldır bu iş için çalışıyorum. Anadolu Üniversitesi'nde bir merkez kurdum. 10 kitap yazdım. Google, Twitter, Facebook’u dinledik ama karşımıza internet gazeteciliğinden 28 madde, sosyal medyadan da 1 maddenin olduğu bir yasa teklifi geldi. 8 saatlik bir toplantıdan anlamlı bir sonuç çıkmadı. Bu arada ise Basın İlan Kurumu'nda bazı şeyler olmaya başladı. Basın ilanlarını kesmek adına 5 yeni madde eklediler” diye konuştu.