Mehmet Durak, 'Zorlaştırmayın, kolaylaştırın bize de hibe verilsin istiyoruz'

TAKİP ET

Vanlı Esnaf Mehmet Durak, esnaflara verilen hibeden yaralanmak için birçok işlem yaptığına rağmen kendisine verilemeyen destek konusunda şikayetini dile getirerek, 'dükkanımızı açtık ve maalesef şimdi de bu darbeyi aldık.' Dedi.

Van haber | Vanlı Esnaf Mehmet Durak, “Ben normal bir vatandaşım. Yıllardır işsizlikle mücadele ediyorum. Bu memleket gerek hizmette gerek iş sahasında gerekse yaşam tarzında hep geride kaldı. Bize gelin suç işlemeyin, kendi işinizi kurun, esnaf olun, vergi ile mükellef olun denilerek bir umut verildi. 

Hibe almak için İŞKUR’la iletişime geçtim. Onlarda benden bir takım evraklar istediler. Bizde gittik gereken ne varsa yaptık. Beş ay boyunca bekledikten sonra evraklarım Ankara’ya gitti ve onaylandı. Onay aldıktan sonra benim böyle bir destekten yararlanabileceğimi söylediler. Biraz eksiklerim vardı onları da tamamladıktan sonra hibemi almak için herhangi bir sıkıntım kalmamıştı. 

Bu sefer de eski sicilimden dolayı veremeyeceklerini söylediler. Siz zaten bana kredi vermiyorsunuz, hibe veriyorsunuz, ben lokanta açtım ve esnafım. Şuan vergiyi durdurmuş sizi bekliyorum. Siz bana ne yapacaksınız?  Ankara’nın böyle emrettiğini söylüyorsunuz. O zaman Ankara, önceden böyle bir şey olduğunu bizlere söyleseydi. Bizlerde ona göre önlemimizi alırdık.



Şuan genel bir kriz yaşıyoruz. Herkes borçlu olduğu için bütün kavgalar, bütün tartışmalar borç üzerindedir. Herkes kendine göre konuşuyor. Bizde bunlardan biriydik ama kendimizi düzelttik. Borç ettik, harç ettik ve dükkanımızı açtık ve maalesef şimdi de bu darbeyi aldık.
Burası Doğu bölgesi ve burada iş sahası yok. Bütün insanlar suç makinesi haline gelmiş. Bunca şeyden sonra bizi artık yeni doğmuş bir çocuk haline getirin istiyoruz. Asırlardır sadece geçmişin esiri, geleceğin de robotu haline geldik. Zorlaştırmayın, kolaylaştırın bize de hibe verilsin istiyoruz.



Hayatımda ilk defa bir işletme sahibi oldum o da İŞKUR’un sayesinde kursağımızda kaldı. Hepimiz perişan haldeyiz. Bırakın da biraz geleceğimizin aydınlığına bakalım. Hadi geçmişi bırakmadınız bari geleceğimize dokunmayın.  Bırakın güzel yaşayalım, güzel yaşatalım, güzel görelim ve güzel düşünelim.” dedi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER
SEVDA YETKİN
EYŞAN YETKİN
FARMA MENTEŞ

 

mehmet durak işkur esnaf van van haber van gazetesi