Mehmet Kaval,"14 Mayıs sabahı zafere uyanacağız"

TAKİP ET

CHP – Cumhuriyet Halk Partisi Van Milletvekili Adayı Mehmet Kaval, Van Gazetesine açıklamada bulunarak ,'14 Mayıs sabahı zafere uyanacağız' dedi.

CHP – Cumhuriyet Halk Partisi 28. Dönem Van Milletvekili Adayı Mehmet Kaval,”25 yıllık emeğimi, sizlerle paylaşmak için adayınız oldum. Ben milli bir sporcuyum. Okçuluk federasyonunun antrenörüyüm. Kayak federasyonunun antrenörüyüm. İzcilik federasyonu antrenörüyüm. Gençlerle iç içeyim. Bu gençlerin, okumuşların, perişanların, atanamayan öğretmenlerin sorunlarını çok iyi biliyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanımız da çok mağdur edildi. Haksızlığa uğradı. Birlikte yeniden Türkiye'yi barıştırmaya geldik. Biz yerelde 8 adayız. Başta Seraceddin Bedirhanoğlu olmak üzere, hepsi birbirinden çok değerlidir.”dedi. 

“BİZ, BU ÜLKENİN TEMİZ EVLATLARIYIZ”
“Hiçbirimizin sırtında hırsızlık, dolandırıcılık inancı kötüye kullanmak yok. Biz bu ülkenin temiz evlatlarıyız. Ekmek kadar temiz, su gibi beraat adaylarımız var. 8 milletvekili çıkarmak için çok iddialıyız. Gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Allah'ın izniyle milletimiz takdir ettiğinde kazanacağız. Van iline gelen Sayın Cumhurbaşkanımızın mitinginde, Van Kararını bizden yana verdi. Ancak; biz rehavete kapılmıyoruz. Allah'ın izniyle biz 14 Mayıs sabahı zafere uyanacağız. 8 milletvekiliyle parlamentoya gideceğiz ve Cumhurbaşkanımız iktidarı yeniden tanzim edecek. Türkiye kazanacak. Van kazanacak. Van'ın ticareti, eğitimi, sanayisi, iş adamı artık korkuyu kaldıracağız. Herkes rahat bir nefes alacak.”dedi.

“BU SEÇİM, HAZİRANDA OLSAYDI AK PARTİ BU SEÇİMDE TEK MİLLETVEKİLİ ALAMAYACAKTI”
“Türkiye korku ülkesi değil. 1200’lerden beri hoşgörünün başkentidir. Anadolu'yu gelin tanış olalım. İşi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim. “Dünya kimseye kalmaz” diyen Yunus Emre'nin devamıyız. Hacı Bektaşı Veli'nin dediği gibi “incinsen de incitme” diyen zihniyetin evlatlarıyız. Bizim Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'na çok iftira attılar. Biz yine hoş görüyoruz. AK Parti'ye oy veren değerli kardeşlerim, hepimiz oy verdik. Zamanında çok destekledik. 22 yılının doldurdu. Sayın Cumhurbaşkanımızın işi bitti. Dönemsel olarak eğer bu seçim haziranda olsaydı. Türkiye'de AK Parti bu seçimde tek milletvekili alamayacaktı. Şu anda bizi apar topar seçime götürdü. Hazırlıksız yakalamaya çalıştı. Ama Türk milleti bu %200’lük enflasyonu asla unutmayacak.”diyerek konuşmalarını noktaladı.

Mehmet Kaval Kimdir?
1966 Yılında Hakkâri’de doğdu. Bitlis erkek öğretmen lisesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Yüksek Okulu, Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesinde eğitimlerini tamamladı.

Katıldığı kurslar: Trabzon eğitim yönetim kursu, Yönetici semineri̇, İletişim beceri ve teknikleri̇, İnsan hakları semineri̇, Tema vakfı eğitim semineri̇, Eğitimde toplam kalite yönetimi̇ semineri̇, Stratejik planlama kursu, Suriyeli öğrencilerin Türk eğitim sistemine entegrasyonu, İzci liderliği eğitimi̇ ve çok sayıda başarı ve TV programları, yerel basında başarı öykülerine yer verildi.

Sporda bireysel başarıları: Türkiye üniversiteler arası kros kayak ikinciliği (1987), Kros kayak Türkiye üçüncülüğü(1987), Van ilinde kayakta ilk madalya, Batı grubu 3.’lüğü, Batı grubu kros kayak 1.’liği (1992) yılında aldı.

Mesleki başarıları: Beden eğitimi öğretmenliği yaptığı yıllarda çalıştırdığı kros takımı; 6 yıl üst üste Ankara 1.’liği ve 2 yıl batı grubu 1.’liği, Türkiye 5.’liği, TKY hazırlığı raporu yılın en kaliteli ekibi dalında Ankara 3.’sü oldu. (2013), TKY merhameti yayma projesi Polatlı ilçe 1.’si oldu. (2013), TKY merhameti yayma projesi Polatlı ilçe 1.’si oldu. (2014), Demokrasi eğitimi ve çocuk meclisi projesi danışmanı, Milli Eğitim Bakanlığı yönetimi (TKY) en iyi ekip ödülü (Polatli ilçe 1.’liği 2019) aldı.

Üye olduğu sivil toplum kuruluşları: REMA, PDTÜ kayak sporları kulübü – Türkiye kayak federasyonu antrenörü, Türkiye mangala federasyonu mangala antrenörü, Türkiye izcilik federasyonu izci lideri, Türkiye okçuluk federasyonu antrenörü, Polatlı gaziler derneği (Babası KORE gazisi olması nedeniyle) üye olundu.
Evli ve 1 çocuk babasıdır. Eşi eğitim birimlerinde yüksek lisanslı baş öğretmen ve şuanda lise müdürüdür.

Van Gazetesi – Van haber – Van haberleri - vanhaber
 

Van Mehmet Kaval Cumhuriyet Halk Partisi zafer 14 Mayıs vanhaber