Memet Aslan, İsraf değil bina yaptık

TAKİP ET

Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan korona virüs sürecinde yapılan başarılı çalımalar ve yeni yapılan idari hizmet binasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak daha güçlü bir Van için çalışmaların süreceğini söyledi.

Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, Van Basın genel müdürü Yunus Tuğrul ile yaptığı açıklamada bulundu.
 
Korona virüs sürecinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'nin de ekonomide zorluklarla karşılaştığını söyleyen Başkan Aslan, tüm dünyayı etkisi altına alan bir pandemi süreci yaşanıyor, bu durum bütün ülkeleri etkiliyor, en gelişmiş ülkeleri, en modernleşmiş ülkeleri, ekonomileri çok ciddi bir şekilde etkileyen bir salgın. bunun mücadelesini de bütün ülkeler yürütüyor. bu salgında tüm dünyayı etkileyen en büyük sorunlardan biri ekonomi, ekonomi dünyada çok ciddi bir şekilde piyasayı daraltan, talep azaltan, arz talebi kısıtlayan, fiyat istikrarsızlığı ortaya çıkaran, dünyada sermaye hızını etkileyen zorlu bir süreç yaşanıyor. bu süreci iyi yöneten, bu süreci sağlıklı yürüten bilim, ortak fikirlerle, danışılarak, bilimsel kurgular ve akademik alt yapılarla, kendini güçlendiren ve donanımlı bir hale getiren ülkeler bu salgın sürecini daha sağlıklı, hasarsız, geleceğini daha parlak gören, bir gelecek  inşa edecek" dedi.

VAN OSB PANDEMİ SÜRECİNİ BAŞARILI ATLATAN SANAYİLER ARASINDA

Korona virüs salgını sürecinde üretime dur durak demeden devam ettiklerini kaydeden Başkan Aslan, "Türkiye olarak bu geleceği parlak ülkeler arasında yer alma talebimiz var. özellikle sağlık sektörümüzün bu süreci başarılı olarak, şeffaf ve bilimsel kurgularla yönetmesi hepimizi sevindiriyor. bir çok gelişmiş ülkelere göre daha iyi bir seyir izlememiz bizleri  daha  çok mutlu ediyor. bu süreçte özellikle çarklarımızın özellikle durmaması gerekiyor. biz bu anlamda hem ülke olarak, hem Van ve Organize Sanayi Bölgesi olarak, özellikle pandemi sürecinde tesislerimizin üretimine ara vermemesi için, üretimde süreklilik arz  edebilmesi için istihdam noktasında geriye gitmemek için kamu kurum ve kuruluşlarımızla bunun mücadelesini veriyoruz. Valimizin de desteğiyle bu süreci iyi yönettiğimizin kanaatindeyiz" diye konuştu.

HUZURLU YARINLAR İÇİN ÜRETİM ÇARKININ SÜREKLİ DÖNMESİ GEREKİYOR

Son 3 yılda Van OSB'de bir çok sorunun ortadan kaldırıldığını ve modern bir Sanayi Bölgesi oluşturmak için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Başkan Aslan, "Van Organize Sanayi Bölgesinde fabrikalarımız üretimlerine devam etti, çok az bir kayıpla üretimimiz devam ediyor. Ekonomi ve Ülkeleri ayakta tutacak olan ve ileri taşıyacak tek etken üretim çarklarının durmamasıdır. Ne olursa olsun üretim çarkının devam etmesi gerekiyor, işziliği minimum seviyeye indirmek ve Ülke ile İl ekomonisinin iyi bir noktada olması açısından üretim çarkının sürmesi gerekiyor bizde bu noktada elimizden geldiği kadar çalışmalarımıza devam ettik ve etmeye devam ediyoruz. 3 yılda Sanayi Bölgemizde var olan borçları bitirdik, geçmişten kalan borçları ödememiz Sanayi Bölgemizi de rahatlattı. Elektirik konusunda sorunlarımız vardı, bunu da Elektirik idaresi TEYAŞ ve VEDAŞ ile diğer paydaş kurumlarımız VEPSAŞ ile anlaşarak sorunlarımızı çözdük, yalnış algıları ortadan kaldırdık. Van Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresiyle görüşerek Alt yapı sorunlarını çözdük, Organize Sanayi Bölgesi üzerinde olan çok büyük yükler vardı, Su ve Kanalizasyon idaresi ile çözdük. Organize Sanayi Bölgemizde yıllardır bir okul problemi vardı, Ülkemizin bir çok Sanayi Bölgesinde Yapılan Teknik Anadolu Liseleri ve Teknik Endüsti Meslek Liseleri vardı, bu bizde yoktu, yerimiz ve parsellerimiz olduğu halde yapılmıyor ve yapılamıyordu, bu durumu çözdük, Van OSB'de okul sorunumuzu çalışmalarımızla hallettik. Hizmete açılan bu okulumuzla gelişen OSB'mizde deneyimli olarak işlerine başlayacaklar, okullarını bitirdikleri gibi kendi şehirlerinde iş sahibi olacaklar, iş için Van'dan ve ailelerinden ayrılmalarına gerek kalmayacak" ifadelerini kullandı.

YATIRIMCILARIMIZ VE VAN OSB'YE SAHİP ÇIKIYORUZ

Kentte yatırımcılara yönelik desteğin süreceğini kaydeden Başkan Aslan, "Organize Sanayi Bölgesini cazip bir alan haline getirmeye çalıştık, İnsanlar OSB'ye ne için gidiyoruz ? bu düşünceyle ilgili ortaya bir şey bırakmanız gerekiyor, burada altyapınızı güçlendirmeniz gerekiyor, yollarınızı, Elektriğinizi, çevrenizi düzenli bir şekilde koymanız lazım, özellikle idare binanızı yapmanız gerekiyor, insanlar bunu görerek Van OSB'yi tercih edecek, İdare binası, suyu, altyapısı, yolu, Elektriği, okulu, ciddi bir potansiyeli olmayan ve çarkları dönmeyen bir Bölgeye yatırımcı davet edemezsiniz. Bu yüzden bu durumu iğleştirmek gerekiyor, Van OSB'yi ayağa kaldırmak gerekiyor, bizde bu doğrultuda adımlarımızı attık, biz bu ülkenin, Van'ın, OSB'nin ortaklarıyız, bu yüzden kaldığımız yeri cennete çevirmemiz gerekiyor, burada olduğumuz sürece çalışmamız gerekiyor, yenilikler ile Van OSB'yi şenlendirmeniz gerekiyor, bunu yapıyoruz, yatırımcılarımız ve Van OSB'ye sahip çıkıyoruz, çıkmaya da devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

İSRAF YAPMADIK BİNA YAPTIK

Organize Sanayi Bölgesinde yapılan İdari Hizmet binasını israf yapmadan tamamlandığını söyleyen Başkan Aslan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Van Organize Sanayinin bir hizmet binasına ihtiyacı vardı, 2001 yılında kurulan bir idari hizmet binamız vardı, bu idari binamız bu günün şartlarına göre yeterli değildi, eski binamız 19 yıl OSB'ye hizmet etti, çok iyi bir hizmet verdi, bina kullanım olarak  çok iyi bir bina, sağlam, temiz ama artık yeteriz kaldı, gelişen Sanayi Bölgemizde bu ağırlığı kaldıramadı, toplantı salonları yoktu, 1 Etap için yapılan bir hizmet binasıydı, şuan 1 etap var, bu 5 Etap için ve Van OSB'yi girişte göstere bilecek bir idari hizmet binasına ihtiyaç vardı, bizde var olan binamızın üzerinde çalışarak yeni bir hizmet binası yaptık. Burada Belediye gibi çalışıyoruz, Belediyelerin yaptığı çalışmaları yapıyoruz, yine Belediyelerin verdiği ruhsatları  biz  veriyoruz. Tekniker personellerimiz, Mühendislerimiz var, Elektrik teknikerlerimiz var,  bu arkadaşlarımıza eski binamızın projelerini çıkarmalarını istedik, İnşaat yapısına, betonuna, kolonuna baktılar bu bina sağlam, bu bina 2001 yılında Deprem yasasından sonra yapılan bir bina, Deprem yönetmenliği uygulanarak 2 katlı, 300 metrekarelik bir yer, biz bu binanın yıkılmasının israf olduğunu düşündük, yazık, günahtır bu binanın yıkımına para ver, tekrar yapımına para ver, yazık olurdu, biz bütçesi çok olan, para akımı çok hızlı olan bir Sanayi Bölgesi Değiliz, burada çalışan üreticilerimiz ancak çarklarını çeviren, işletmelerinin kapatılmaması için mücadele eden insanlar.  sıfırdan bina yaparsak bu insanların cebinden bu parayı çıkaracağız, devletin parasıyla da yapılmıyor, burada kendi öz kanyaklarıyla dönen bir Organize Sanayi Bölgesi, bizde madem binamız sağlam, büyütelim o zaman dedik ve çalışmalarımıza başladık"
 
Son olarak çalışmalara destek veren Van Valisi, Kurum ve Kuruluş Amirlerine teşekkür eden Aslan,  "Ankara'dan projeci getirerek, projeler çizdirmedik, burada arkadaşlarımız bir proje çizdiler, maliyeti hesapladık, baktık bizi zorlamıyor, kendi öz kaynaklarımızla yapılabilecek bir bina, bizde Vali Beyin de onayıyla çalışmalara başladık. bazı arkadaşlarımız gibi 80 bin liraya proje yaptıra bilirdik, Ankaralı bir firmaya, Van'da firma yokmuş gibi Ankaralı bir firmaya proje yaptırmışlar. bizde sonradan hazır olan bu proje üzerinden Bakanlık ile görüştük bize hibe denildi , ama bakanlık bunu karşılamayacağını söyledi, 80 bin liralık proje boş yere gitti ve bina yapılsa bile çok ciddi maliyetlerle yapılacak bir bina. lüks binalarda oturacağız diye bir kurumu borç batağına saplayamayız. pandemi sürecinde toplantıların da olmadığı bir zamanda binamızı tamamladık, çok güzel bir bina da oldu, sağlam, temiz, görünüm güzel tasarladık. Başta Vali Bey olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluş amirlerimize teşekkür ediyoruz, herkes ziyaret etti, beğendi, destekledi, desteğini esirgemeyen herekse teşekkür ediyorum, Van Organize Sanayi Bölgesi olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz, daha güçlü bir Van, İstihdam konusunda daha gelişmiş bir Van için mücadelemizi sürdüreceğiz." şeklinde kunuştu.
 

memet aslan osb