Meral Akşener'e Vanlı Esnaftan sitem

TAKİP ET

İyi parti genel başkanı Meral Akşener, Van ilinde bir seri ziyaretler gerçekleştirdi. 

İyi parti genel başkanı Meral Akşener,“Milletimiz geçinemiyor, eve ekmek götüremiyor.” dedikçe kızıyorlar ama; Parmağındaki nişan yüzüğünü satan insanımızın geçim sıkıntısı ortada. Erciş'teki kuyumcu kardeşimin dediği gibi görünen köy kılavuz istemiyor."dedi.

İyi parti genel başkanı Meral Akşener'in Van ilinde bir seri gezide bulundu. Akşener, Van Erciş ilçesi esnaflarını gezerken, tesadüfen bir kuyumcunun durumunu sordu. O esnada kuyumcu esnaf, Türkiye'nin ve Van ilinin sıkıntılarını aktardı.

Kuyumcu Esnaf," Genel olarak konuşacak olursak 5 yıldır Türkiye'nin durumu daha da çok kötü. Evet. Ondan önceleri iyiydi. 1 buçuk yıldır pandemi var. Tamamen etkisi var. Ama 5 yıldır gerçekten ekonomi çok kötü. Bir de bunu demeye gerek yok. Görünen köye kılavuz istenmez. Her şey ortada. Her şeyi görüyorsunuz. Biliyorum ki sizler daha iyi biliyorsunuz. Neler nelerle karşılaşıyoruz. İnsanlar aç. Gerçekten aç. Yani insan elindeki, parmağındaki nişan yüzüğünü getiriyor, satıyor. Hastaneye gidip de çocuğunun bakımını yapmak için. Buna benzer çok çok farklı örnekler yaşıyoruz. Yani bunu anlatmak mümkün değil ki. Biz 1 yıl önce çantamızı 50 lirayla dolduruyorduk.  Şu an 300 -500 liraya dolduramıyoruz. Yani ekonomi ortada. Onu anlatmaya hiç gerek yok ki zaten. Yani 5 yıldır gerçekten bizler esnaf olarak çok sıkıntı  çekiyoruz. Yani iyi durumda değiliz. Ama biz diyiyoruz ki ülke olarak;"Rabbim" diyoruz; "Keşke sen bu ülkeye güzellikler versen de her şey normale dönmüş olsa." yıllardır yanlış politikalardan dolayı maalesef bugün geldik tam buraya. Tıkandık. Şu anki hükümet de belki bugünlere düşmek istemiyordu. Şu an onlarda çaresizlik içerisinde. Onlarda ne yapacağını bilmiyor diye düşünüyorum. Rabbim inşallah ileride hayırlısı neyse onu nasip etsin."dedi.

Meral Akşener kuyumcu işletmesine cevap şu konuşmalar yer aldı: "Ben sizden öğreniyorum. Sonra bu sizin sesiniz olmaya çalışıyoruz biz. Başka türlü olmaz. Siyaseti böyle yapmak zorundayız. Şimdi siz nasıl müşteri sizin için velinimetse siyasetçi için de seçmen velinimet olmalı. O sonraki iş. Oy faslına daha gelmedik. Çaldıran’da;“Eğitim sistemi çok kötü, hayaller sürekli çöpe gidiyor.” diyen genç arkadaşımızın umutsuzluğuna çare olmak için, Hayallerimize kavuşacağımız bir Türkiye’nin mümkün olduğunu göstermek için geliyoruz.  Van Erciş Ak Parti iktidarı pik yapan ekonomi öyküleri anlatırken, Ercişli esnafımız; “Görünen köy kılavuz istemez. İşsizlik, ekonomi ortada. Her şey ortada…” diyor. "dedi. 


Van Gazetesi - Özel haber
 

meral akşener van vanhaber esnaf isyan