Meşhkin'deyiz

TAKİP ET

Van'da TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Yürütme Kurulu ve Tubittum Dergisi organizasyonunda bir araya gelen turizmciler, İran'da info düzenledi.

Van’da TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Yürütme Kurulu ve Tubittum Dergisi organizasyonunda bir araya gelen turizmciler, İran’da info düzenledi. Düzenlenen İnfo’ya katılan TÜRSAB Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe, iki ülke arasında ki tek sorunun ulaşım sorunu olduğunu söyledi.

TÜRSAB Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VESOB) İsa Berde, Uluslararası Tubittum Dergisi imtiyaz sahibi Hikmetullah Yetkin, Eyşan tarafından gerçekleşen Türkiye İran Meşhkin Şehri şurası gerçekleşti.

“ÇOK SICAK BİR KARŞILAMA OLDU”
TÜRSAB Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe, 10 Mayısta sektörümüzün önde gelen isimleriyle birlikte Van YYÜ Turizm Dekanı Prof. Dr. Elvan Ocak, ESOB Başkanı İsa Berge, YYÜ Turizm Rehberliği Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Ü. Tuğçe Özoğul Balyalı, TÜRSAB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyemiz Öznur Palaköse ve tur operatörlerimiz, acentalarımız, otel işletmecilerimiz ile birlikte İran’ın meşkin şehrinde info’ya katıldık. İlk defa İran’ın meşkin şehrine gittik, benimle gelen tüm arkadaşlar benim gibi yeni keşif ediyordu, o bölgeleri. Çok sıcak bir karşılama oldu, gittiğimizde bizler için hazırlıklar yapılmıştı. Meşkin çok güzel bir yer, sıcak tesis açısından zengin bir şehir, dünyanın en sıcak termal suyu Meşkinde çıkıyor 86 dereceden 92 dereceye kadar yükselen bir su kaynakları var” dedi.

“TEK SORUN ULAŞIM”
İki ülke arasında var olan tek sorunun ulaşım olduğunu ifade eden Özgökçe, “Her şehirden üç acenta çağırmışlardı, turizme yönelik görüşmeler yaptık orada ki yetkililer ile, bu anlamda çok keyif aldık, çok güzel bir destinasyon. Bizde onları Türkiye’ye davet ettik, ilimizi, ülkemizi kısmen tanıyorlar ama bilmeyen arkadaşlarımız da vardı. Görüşmeler neticesinde bizde onları Van’a davet ettik. Burada her konuda kendilerine yardımcı olacağımızı söyledik, yer hizmetleri, yeme içme, konaklama her türlü sorularına cevap verdik, ilimiz ve bölgemizin tanıtımını yaptık. İnfo’lar bizim sektörümüzde çok kıymetlidir. İnfo’lardan sonra bizler verimini alıyoruz. Tek sorun ulaşım, Van’dan İran’a direk geçebilecek bir uçağımız yok, yaklaşık 7 saatlik bir yolculuktan sonra Meşkin’e ulaştık” diye konuştu.

“SORUNLAR ÇÖZÜLÜRSE MESAFELER YAKIN OLACAK VE BİZLERİNDE ELİ ZENGİN OLACAK”
Gümrük kapısında bizim tarafımızda hiçbir sorun yok diyen Özgökçe, “Gümrük kapımız tamamıyla birmiş ve hizmet vermekte, İran tarafında maalesef sıkıntılar var, onlarda gümrük kapılarını yapıyorlar. Kapıköy sınır kapısından Hoy kentine kadar yolla ilgili birkaç noktada sıkıntılar var, öyle ciddi bir çalışma görmedim. Yollarla ilgili sorunlar bir an önce çözülmeli ki mesafeler yakınlaşsın. Otobüs ile geçmek istedik, kapıdan otobüs geçişi yok, karşı tarafta üst geçitler var ve otobüslerimiz büyük gövdeli olduğu için alt geçitlerden geçmesi mümkün değil, bir an önce o alanlarda bir çalışmanın yapılması lazım. Otobüs ile yolu uzatacağımız için kapı köyden geçmediği için otobüsler ya Esendere ya da Gürbulak sınır kapısından gidecektik, bu da 5 saat yolumuzu uzatacaktı, İran Sınır kapısında da bir an önce sorunlar çözülürse mesafeler yakın olacak ve bizlerinde eli zengin olacak” ifadelerini kullandı.

Son olarak Vanlı Gazeteci Hikmetullah Yetkin’e teşekkür eden Özgökçe, “İran’da düzenlenen İnfo’da bizlere destek veren Tubittum Dergisi İmtiyaz Sahibi Hikmetullah Yetkin’e teşekkür ediyorum. Bize gerçekten çok destek oldu, bir gün önceden İran’a giderek bizlere konaklayacağım yerlerle ilgili bilgi verdi, orada bizim konuşmalarımız, çekimlerimiz ve fotoğraflarımızla ilgili çok büyük desteği oldu” şeklinde konuştu.

 
Düzenlenen İnfo’ya  İran Meşkin Valisi İraj Bigdelou, Meşkin Belediye Başkanı Ali Masayyebzadeh, Meşkin Kültür Turizm Müdürü İmanali İmamı, Meşkin Belediyesi meclis üyeleri: Hasan Nobalht, Büyük Safarzadeh, Akbar Taghizadeh, Nasrin Ghafar Oghli, Bagher Faramarzi, Heydar Mohammad Hoseini, Saeed Jired, Meşhkin Acentaları ve destek sağlayanlar: Arman Şafar Mehran Arman, Osman Seir Elmas Goreishi, Tam Mahal Ali Montazer, Nasim Seir, Shahon Azizi, Peiman Beygahizadeh, Program Tercüman Neda Pourghanbar katıldı.

Van Haber Gazetsi- Hikmetullah Yetkin- Eyşan Yetkin 
 

İran Meşkin Valisi İraj Bigdelou Hasan Nobalht Büyük Safarzadeh van haber van gazetesi