Mesleki okulda "Usta-Çırak buluşması" Eğitimi Verildi

TAKİP ET

Van Berberler, Kuaförler ve Güzellik salonu Odası Başkanı Veysel Koç, Vali Alipaşa Mesleki Eğitim Merkezi müdürü ve Van Berberler, Kuaförler ve Güzellik salonu Odası Başkan vekili Nurgül Erdem, "Usta-Çırak buluşması" proje kapsamında gençlere önemli bilgiler aktarıldı.

Van Berberler, Kuaförler ve Güzellik salonu Odası Başkanı Veysel Koç, Vali Alipaşa Mesleki Eğitim Merkezi müdürü ve  Van Berberler, Kuaförler ve Güzellik salonu Odası Başkan vekili Nurgül Erdem, "Usta-Çırak buluşması" proje kapsamında gençlere önemli bilgiler aktarıldı.
 
Vali Alipaşa Mesleki Eğitim Merkezi okul müdürü Murat YILMAZ, "Daka desteğiyle Okulumuz 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Usta-Çırak buluşması kapsamında Öğrencilerimizi sektörün başarılı temsilcileriyle buluşturmayı hedeflemektedir. Temel amacımız; öğrencileri başarı öykülerine sahip sektör temsilcileriyle buluşturarak, kendilerine örnek alabilecekleri başarılı modeller belirlemelerini ve bu yolda bilinçli çalışma zemini oluşturmalarını sağlamaktır.

Teknolojideki hızlı değişimin yaşandığı çağımızda, geride kalmamak ve öncü olabilmek için yaşam boyu öğrenme, sürekli yenilikleri takip etme ve kişisel gelişime önem vermek gerekmektedir. Gençlerin yeteneklerini ve becerilerini geliştirmeleri amacıyla farklı uzmanlık alanlarında sektör temsilcileri öğrencilere katkı sağlayarak yardımcı olmayı amaçlamaktadır."dedi.

Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, Kendi mesleğini ve yaşam öyküsünü anlatarak öğrencilere hayatın zorluklarını ve bu mesleğin ne kadar çok önemli olduğunu ifade etti.
Veysel Koç, "İlkokulda bir öğretmenim vardı. Parayı bana öğretti. Büyükler sağ cebe, küçükler sol cebe koyacaksın. derdi. Değerli gençler, burada çıraklık, ustalık ve kalfalık eğitimi veriliyor. Bu alanda önemli olan esnaflıkta ahlak ve terbiye en önemli durumlardan biridir. Bizim ustalarımız çok zor durumlarda bizleri yetiştirildi. Ben şahsım, hemen hemen her işi yaptım. Bu meslekte hemen hemen her şeyi öğrendim." dedi.
Alipaşa Mesleki Eğitim Merkezi okuluna konuk olan Veysel Koç ve  Nurgül Erdem  konuşmalarında eğitimden örnekler vererek, öğrencilere önemli bilgiler aktardı.

Vali Alipaşa Mesleki Eğitim Merkezi okul müdürü Murat YILMAZ, Van Berberler, Kuaförler ve Güzellik salonu Odası Başkanı Veysel Koç'a programa konuk olduklarından dolayı plaket takdim edildi.
 
 Van gazetesi
 







murat yilmaz van berberler kuaförler ve güzellik salonu odası başkanı veysel koç vali alipaşa mesleki eğitim merkezi müdürü ve van berberler kuaförler ve güzellik salonu odası başkan vekili nurgül erdem usta-Çırak buluşması van gazetesi