Meteoroloji'den kuvvetli sağanak Ve kar uyarısı

TAKİP ET

Meteoroloji, kar ve yağışlara karşı tedbirli olunması çağrısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminlerine göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Karadeniz( Artvin hariç), Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu(Gaziantep ve Kilis hariç) ile Erzurum ve Ağrı çevrelerinin Yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Marmara’nın güneyi, Kuzey ve Kıyı Ege ile Denizli’nin batısı, Uşak, Kütahya, Antalya, Isparta, Burdur’un doğusu, Eskişehir çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batısında yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor..

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batısı ile Erzurum, Muş ve Ağrı çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

AĞRI °C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu, hafif karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

ERZURUM °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde hafif kar yağışlı

MALATYA °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde aralıklı yağmurlu

VAN °C, 6°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Gaziantep ve Kilis hariç) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ANTEP °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

MARDİN °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

URFA °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı

meteoroloji yağış kar van