Meteoroloji'den Van ve çevre iller için kar yağışı uyarısı

TAKİP ET

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, Van'ın kuzey ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 günlük hava durumu tahmin raporu paylaşıldı. Peş peşe yapılan uyarılarda, Orta ve Doğu Karadeniz`de yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli sağanak ile yer yer gök gürültülü sağanağın etkili olacağı bildirildi. Cuma günü ise yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

 

Peki, yurt genelinde hava nasıl olacak? İşte son dakika hava durumu haberinin detayları…Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu tahmin raporu yayınlandı.

Yapılan açıklamada genellikle mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, kuzey, iç ve doğu kesimlerde azalacağı ve mevsim normalleri altına düşeceği, belirtildi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, Van'ın kuzey ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.


PEŞ PEŞE UYARILAR!

Peş peşe yapılan 'turuncu' ve 'sarı' uyarıda, Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli yağış bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ`DE ETKİLİ OLACAK

Bugün öğle saatlerinde başlayacak yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Orta ve Doğu Karadeniz`de etkili olacak.

TURUNCU` ve `SARI` UYARI

Kuvvetli yağış beklenen Artvin ve Rize için `turuncu`, Giresun, Ordu, Samsun ve Trabzon için `sarı` kodlu uyarıda bulunuldu.

 

YAĞMUR VE KAR GELİYOR!

Cuma günü Doğu Karadeniz`de 1400-1500 metrenin Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, "Van'ın kuzey ilçelerinde (Erciş, Muradiye ve Çaldıran) sabah saatlerinden öğle saatlerine kadar bölgesel olarak kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.üzerindeki yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

van meteoroloji uyarı