Meteoroloji Uyardı Mart kapıdan baktıracak

TAKİP ET

Van haber - Mart ayının gelmesiyle kar yağışları da birçok ilde yeniden başlayacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağacak illeri açıkladı.

Meteoroloji'nin bugünden itibaren soğuk ve yağışlı hava tahmini etkisini göstereceği uyarısında bulunuldu.

Mart ayının gelmesiyle kar yağışları da birçok ilde yeniden başlayacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağacak illeri açıkladı. 
 
Kar yağışı öncelikle Marmara Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde ortaya çıkacak. Yeni hafta ile kar yağışı yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alacak.
 
Meteoroloji'den yapılan 3 günlük açıklamada Doğu Anadolu'nun büyük kısmında kar görülürken Güneydoğu Anadolu'da bulutlu bir hava hakim olacak. İç Anadolu Bölgesinde Ankara ve Eskişehir'de kar, Konya, Niğde ve Karaman'da karla karışık yağmur bekleniyor. Mersin, Adana ve Hatay'da sağanak yağış, Ege'nin güneyi, Akdeniz Bölgesi'nin batı kesimlerinde parçalı bulutlu ve açık bir hava yaşanacak.

Bazı bölgelerde ise bulutlu bir hava hakim olacak. Salı günü kar yağışı etkisini azaltacak. Buna göre, Doğu Anadolu'nun genelinde bulutlu hava Batman, Siirt ve Şırnak'ta sağanak yağış etkili olacak. yağışlar önümüzdeki hafta sonuna kadar etkili olmaya devam edecek. Hafta ortasından itibaren sıcaklıklar hızla düşmeye başlayacak. Hafta ortasından itibaren tüm yurtta düşüşe geçecek sıcaklıklarla birlikte kar yağışı da ülke gündemine girecek. 4 gün sonra yurdun birçok şehrinde kar yağışı kendini göstermeye başlayacak.

mart ayı kar meteoroloji yağış van haber van haberleri van son dakika haber van gazetesi