Meteoroloji uyardı, Van Halkı Güneşlendi

TAKİP ET

AFAD ve Van Valiliği uyardı, Van halkı güneşin tadını çıkardı.

Van ili genelinde yağış belenirken güneşli anlar yaşandı. Van'da halk Cumhuriyet Caddesinde, Maraş Caddesinde ve sahillerde güneşin tadını çıkarırken bazı kesimlerde ise; kar yağışı etkisini gösterdi.

AFAD MESAJ GÖNDERDİ, HALK GÜNEŞLENDİ

Afed ve Acil Durum müdürlüğü tarafından vatandaşlara Perşembe günü gönderilen mesajda, "Meteorolojiye göre Türkiye'nin doğusunda Subat ayı boyunca yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."denildi ama halk güneşlendi. Van Gazetesi ile Van Haber merkezinde.

VALİLİK UYARDI, HALK GÜNEŞİN TADINI ÇIKARDI

Van Valiliğinden gelen açıklamada ise; "Güney ve Doğu İlçelerimizde Beklenen Yağışlara Dikkat. Bugün (Çarşamba) gece saatlerinden itibaren Van ilinin güney ve doğu ilçelerinde (Çatak, Bahçesaray, Başkale, Özalp, Saray) yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar yağışları beklenmektedir.


Yükseklerde kar yağışları sırasında rüzgarla birlikte tipi hadisesine bağlı olarak görüş mesafesinde azalma, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur."denildi.

Vatandaş, "Çok sıkı giyindik ama bugün hava çok güzeldi. Biraz esiyordu ama hava sıcaktı. Bizlerde bugünü değerlendirmek istedik."dedi.

 

Wan - Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Van

Van Hava vanhaber