Meteoroloji uyardı yine geliyor

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hafta için hava durumu raporunu yayımladı.

 Hava sıcaklığının yurt genelinde 1 ila 3 derece artacağını açıkladı. Türkiye'nin birçok bölgesinde bugün yağışlar kar ve yağmur şeklinde görülecek.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'de İstanbul için uyarıda bulunarak hafta sonu doğuda kar yağışının devam edeceğini açıkladı. Yarın İstanbul için sarı kodlu uyarı verildi. Öte yandan Nisan ayında kar yağacağı gündemde yer aldı. İşte yeni hava durumu raporu...Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara (Edirne hariç), Batı Karadeniz, Orta ve doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Konya, Ankara, Kırşehir, Sivas, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.Hava sıcaklığının yurt genelinde 1 ila 3 derece artacağı, ancak ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KAR YAĞIŞI UYARISI

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün İstanbul’un doğusu hafif yağmur yarın ve çarşamba günü Marmara’da yağmur bekleniyor. Çarşamba, Perşembe İç Anadolu ve Karadeniz’in iç Doğu Anadolu’nun doğusunda kar, kıyılarda yağmur. Cuma Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyısında yağmur İç Anadolu kuzeyi ve Karadeniz’in iç kesimlerinde kar var. Hafta sonu doğuda kar yağışı bekleniyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

kar yağış meteoroloji istanbul türkiye hava sıcaklığı