Meteoroloji uyardı! 8 derece birden düşecek!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahminlerine göre yağışlı hava etkisi altına giren Türkiye'de hava sıcaklıkları hızla düşecek.

Bugün birçok şehirde 20 derecenin üzerine çıkan sıcaklıklar haftanın ilerleyen günlerinde 10 derecenin altına inecek.Yağışsız ve sıcak geçen sonbahar aylarının ardından kış kendini hissettirmeye başlayacak. Meteoroloji’nin tahminlerine göre bugünden itibaren düşüşe geçecek sıcaklıklar haftanın ilerleyen günlerinde kış havası yaşatacak.

BATIDA YAĞMUR DOĞUDA KAR

Tahminlere göre yurdun batısından giriş yapan yağışlı hava ilerleyen günlerde doğu şehirlerimizde de kendini gösterecek. Doğu Anadolu Bölgesi’nde yağışların yer yer kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

 

BUGÜNDEN İTİBAREN YAĞIŞLAR KENDİNİ GÖSTERECEK

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, (Sinop hariç) Batı Karadeniz ile İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Kırşehir, Aksaray, Karaman illeri ve Konya’nın güney çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kıyı Ege, Kırklareli ve Edirne ile İstanbul’un kuzey çevrelerinde kuvvetli, Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

meteoroloji yağış kar kış