Meteoroloji yine uyardı! Hafta başına dikkat

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumu tahmin raporunu yayınladı.

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumu tahmin raporunu yayınladı.

Sıcaklıkların artacağını duyururken 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. Bugün İstanbul dahil 3 gün boyunca birçok kentte yağmur ve sağanak görünüyor. Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Sakarya, Bursa, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Mersin’in iç kesimleri, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların kıyı kesimler, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu ile Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunurken, kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bugün öğlene kadar İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz’deki hafif yağışların dışında parçalı bulutlu bir Türkiye olacak. Batıda sıcaklık 2-3 derece artacak, Anadolu’da değişmeyecek. İç bölgelerde karla karışık yağmur ve hafif kar görülecek. 

yağmur meteoroloji kar türkiye