Meteorolojiden Van İçin Yoğun Kar Uyarısı

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Muş, Bitlis, Hakkari ile Van'ın güney ilçelerinde yer yer yoğun kar yağışının etkili olacağı belirtildi.

Van Haber - Van Gazetesi - Meteorolojinin Yaptığı Açıklamada, bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin edildiği belirtilerek, "Sabah saatlerinden itibaren Muş, Bitlis, Hakkari ile Van'ın güney ilçelerinde yer yer yoğun kar yağışı beklenmektedir" denildi. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

 

Rüzgârın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenmektedir. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıkları ise Van'da 2, Hakkâri'de eksi 1, Bitlis'te 0 ve Muş'ta 3 derece olması beklenmektedir.

20 CM ÜZERİ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Muş, Bitlis, Hakkari ile Van'ın güney ilçelerinde yoğun (20 cm üzeri) kar yağışı beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, tipi, dağlık ve eğimli bölgelerde çığ, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Sondakika 

 

van meteoroloji kar yağışı uyarısı meteorolojiden van İçin uyarı van da kar bekleniyor hakkari ağrı bitlis 20 cm kar yağışı son dakika van haber van gazetesi