Metin Elaslan, Pandemi dönemine ve sınır kapısına değindi - ÖZEL HABER

TAKİP ET

VANHABER - VANGAZETESİ | Yıllardır esnaf olan ve bal sektöründe geçimini sağlayan Metin Elaslan, esnafların pandemi sürecinde çektiği sıkıntılara değinerek Kapıköy sınır kapısının açılmasını istedi.

VANHABER - Pandemiden dolayı hemen hemen tüm işletmelerin kapandığını ve bu yüzden esnafların mağdur olduğunu belirten Metin Elaslan, “Pandemi dönemi sadece bölgeyi değil tüm dünyayı saran bir sıkıntı haline gelmiş durumda.  Hem ülke hem bölge hem de il olarak çok büyük sıkıntılar yaşadık. Bu dönemde hastalıkla ilgili en çok yoğunluk yaşayan illerden birisi de Van’dı ama zamanla yoğunluk gittikçe azalmaya başladı.  Bu zorlu süreçten herkesle birlikte esnaflarda etkilendi. Şu an lokantalar, kafeler, restautantlar, düğün salonları gibi yerler kapalı olduğu için esnafların mağduriyeti daha çok oldu. En yakın zamanda bu sıkıntıların atlatılmasını diliyoruz. Korona virüs aşısı da geldiği için hayat eski düzenine kavuşacak diye umut ediyoruz. “diyerek bu durumun iyiye gitmesi adına temennilerde bulundu.

Pandemi sürecinin bal sektörüne olumlu etkileri olduğunu söyleyen Elaslan, “Uzmanların sürekli olarak dile getirdiği ve bizim de her zaman söylediğimiz bir şey vardı. Bal gerçekten bağışıklık sistemini koruyor ve güçlendiriyor.  Uzmanların da bunu söylemesiyle bala inanılmaz bir rağbet arttı. Propolis, arı sütü ve polen ayrı bir rağbet gördü. Balı sadece virüs zamanında değil her zaman hayatımızın merkezine almamız gerekiyor. Bal, hayatımızın merkezinde olduğu sürece bizi bütün hastalıklara karşı korur ve hayatımızda bir kalkan görevi görür. O yüzden balı hayatımızdan eksik etmemeliyiz.” dedi.

Van esnafının rahatlaması adına Kapıköy sınır kapısının da açılmasının gerekliliğine vurgu yapan Elaslan şu ifadelerde bulundu, “Özellikle sınır kapısının açılmasını istiyorum. Şu anda Tahran’dan İstanbul’a direk uçak seferleri varsa Van’ın İran’a en yakın olması nedeniyle sınır kapımız neden açılmıyor. Antalya, İzmir, Çeşme, Alanya gibi turistik yerlerde Rus, İtalyan, Fransız turistlerin önemi neyse Van için de İran halkının gelip gitmesi o derece önem arz ediyor. İranlılar Van’a geldiği zaman bölgede ister istemez bir hareketlilik bir canlılık meydana geliyor. Bu yüzden sınır kapılarımızın açılmasını yetkililerden önemle talep ediyoruz.”dedi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - SEVDA YETKİN - 0544 409 0328
 

metin elaslan van pandemi sınır kapısı vanhaber van gazetesi