Milli Eğitim Bakanın'dan Tatil açıklaması

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatillerle ilgili bir düzenleme yapabileceklerini söyledi.

Tekin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Tekin, ara tatillerin kaldırılmasıyla ilgili bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Ancak, velilerden, öğrencilerden ve öğretmenlerden bu konuda bir talep gelmesi durumunda gelecek sene bir düzenleme yapabileceklerini ifade etti. Bakan Tekin, "Velilerden, öğrencilerden, öğretmenlerden öyle bir talep gelirse bakarız. Bu yılkinin ardından değerlendirme yaparız." dedi.

Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'nda her Genel Müdürlüğün bünyesinde bir İzleme Değerlendirme Daire Başkanlığı bulunduğunu belirten Bakan Tekin, bu birimlerin yaptıkları her işlemi ve attıkları her adımı izlediğini vurguladı. Ara tatillerin ardından bu birimler tarafından bir rapor oluşturulacağını ve bu rapor doğrultusunda hareket edeceklerini ifade etti. Eğer öğrenciler, veliler ve öğretmenler bu uygulamadan memnunsa, devam edeceklerini söyledi. Ancak, eğitim süreciyle ilgili eleştiri veya sorunlar bulunursa, buna çözüm getirilebileceğini belirtti.

Bakan Tekin ayrıca, bu tür düzenlemelerin bölgesel olarak uygulanabileceğini ifade ederek, şu an gündemlerinde ara tatillerle ilgili herhangi bir değişiklik olmadığını belirtti.

 

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

 

 

 

 

 


 

milli eğitim bakan tatil açıklama van haber van haberleri