Milli Eğitim Bakanlığından yüz yüze eğitimde açıklama

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA'ya ilişkin "bir açıklamada bulundu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Okulları açmadık çünkü bizim koşullarımız, ülkemizin yapısı, sosyal hayatımız, düğünlerimiz, cenazelerimiz, bütün bunların sosyo antropolojik fotoğrafına bakmak zorundayız'' diye konuştu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA'ya ilişkin "bir açıklamada bulundu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Okulları açmadık çünkü bizim koşullarımız, ülkemizin yapısı, sosyal hayatımız, düğünlerimiz, cenazelerimiz, bütün bunların sosyo antropolojik fotoğrafına bakmak zorundayız'' diye konuştu.  

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA'ya ilişkin "Bizim avantajlı olduğumuz yerler var, ama dezavantajlı olduğumuz noktalar da var. Canlı derse ulaşmakta zorluk çeken öğrenciler için daha fazla çalışmalar yapmalıyız. Herhangi bir nokta da eleştiri söz konusu ise diğer ülkeler ile kıyaslanalım." ifadelerini kullandı. Bakan Selçuk, karnelerin dağıtılıp dağıtılmayacağı sorusuna "Dijital bir karne var. Yüz yüze karne ile hareketliliği artırmak istemiyoruz. Olağanüstü dönemler için mevzuatta değişiklik yaparak rahatlama sağlıyoruz." yanıtını verdi.
Bakan Selçuk, açıklamalarına şöyle devam etti:
Eğitimdeki koronavirüs tedbirleri
Geriye doğru baktığımızda işin büyük bir kısmında müsterih olduğumuzu söyleyebilirim. Bugün bir kararla ilgili sosyal medyada talep var. 3 gün sonra Bilim Kurulu toplanacak, değerlendirmek lazım. Veriler olmadan kararı açıklayın. Bunu yapamıyoruz. Öneriler geliyor. Bir kısmını yapsak binlerce dava açılır. Biz bir sorun yok da demiyoruz, her şey mükemmel de demiyoruz. Bizim şu kalemlerde çalışmamız lazım.


 

bakan selçuk yüz yüze eğitim eba korona pandemi