Milyarder Elon Musk, binlerce çalışanı işten çıkardı

TAKİP ET

Elon Musk, daha fazla marka reklamları duraklattıkça Twitter'ın 'gelirde büyük bir düşüş' gördüğünü söyledi.

Milyarder Elon Musk tarafından satın alındıktan bir hafta sonra dünyanın en etkili platformlarından birinin çalışma şeklini potansiyel olarak alt üst edebilecek ciddi bir maliyet indirimi turuyla şirket genelindeki departmanlarda binlerce çalışanı işten çıkardı.

Çok sayıda Twitter çalışanı, planlanan işten çıkarma bildiriminden önce şirket e-posta hesaplarının zaten kilitli olduğunu Perşembe gecesi ve Cuma sabahı platformda yayınlamaya başladı. Bazıları ayrıca şirkette olduklarını belirten mavi kalpler ve selam emojileri paylaştı.

Cuma sabahı, etik yapay zeka, pazarlama ve iletişim, arama, kamu politikası, sağlık ve diğer ekiplerin de dahil olduğu departmanlardan Twitter çalışanları, izin verildiğini tweetledi. Çalışan gönderilerine göre, seçimler de dahil olmak üzere platformdaki güvenilir bilgilerin yükseltilmesine yardımcı olan küratör ekibinin üyeleri de işten çıkarıldı.

Platformda bir Twitter çalışanı, "İş dizüstü bilgisayarımdan uzaktan çıkış yaptım ve Slack'ten kaldırıldı" dedi. "Böyle bitmesi çok üzücü."

Başka bir çalışan, kendisinin ve Twitter'ın insan hakları ekibinin diğer üyelerinin işten çıkarıldığını söyledi. Çalışan, ekibin “Etiyopya, Afganistan ve Ukrayna dahil olmak üzere küresel çatışmalar ve krizlerde risk altındakileri korumak ve sosyal yaşamları nedeniyle özellikle insan hakları ihlali riski altında olanların ihtiyaçlarını savunmak için yürüttüğü çalışmalardan gurur duyduğunu da sözlerine ekledi. gazeteciler ve insan hakları savunucuları gibi medya varlığı.”

Cuma günü işten çıkarılan eski bir Twitter üst düzey topluluk yöneticisi olan Simon Balmain, CNN ile yaptığı bir röportajda, Cuma sabahı kendisine resmi olarak bildiren bir e-posta almadan yaklaşık 8 saat önce Slack, e-posta ve diğer dahili sistemlere erişimini kaybettiğini söyledi. işten çıkarmak. İşten çıkarma e-postasının neden serbest bırakıldığına dair "hala herhangi bir ayrıntı vermediğini" de sözlerine ekledi.

Balmain, "Şirketteki insanlardan, aynı pozisyonda olan insanlardan, geçen yıllarda şirketten ayrılan insanlardan gördüğümüz aşırı dayanışma, can sıkıntısı ve hayal kırıklığı dalgaları ve tüm bu şeyleri kesinlikle hafifletiyor." söz konusu. "Kesinlikle şaşırtıcı olan dev bir destek ağı gibi."

İşten çıkarılan bir Twitter çalışanı CNN'ye Cuma günü yaptığı açıklamada, bazı işçilerin serbest bırakılmalarının rahatladığını söyledi. Çalışan, “Benim için güvende olmak ceza olurdu” dedi.

Twitter çalışanları işten çıkarılmakla ilgili paylaşımlarda bulunurken, Musk Cuma günü bir yatırımcı konferansında dostane bir röportaj için çıktı ve daha ucuz elektrikli araçlar yapmaktan ve Mars'a gitme hırslarından bahsetti. Röportaj sırasında Musk, Twitter için “Anlaşmadan çıkmaya çalıştım” dedi ancak ardından “Bence muazzam miktarda potansiyel var… ve bence dünyanın en değerli şirketlerinden biri olabilir” dedi. ”

Görüşmeci, Musk'ın "Twitter'ın yarısını" işten çıkardığını söyledi ve yorum hakkında yorum yapmasa da Musk başını salladı.

(Cuma akşamı bir dizi tweet'te, Twitter'ın güven ve güvenlik ekibinin başkanı Yoel Roth, genel çalışan sayısının yaklaşık %50 oranında azaldığını doğruladı. İşten çıkarmalar, şirketin güven ve güvenlik ekibinin %15'ini ortadan kaldırarak müşteri hizmetlerinde azalmaya yol açtı, ancak Roth'a göre içerik yönetiminde küçük bir değişiklik.)

Musk, röportajında, diğer sosyal medya şirketleri gibi, reklamverenler durgunluk korkuları arasında harcamaları yeniden düşünürken, satın alınmadan önce “gelir zorlukları” yaşayan bir şirket için kapsamlı işten çıkarmaları gerektiği gibi çerçeveledi.

Musk ayrıca, satın alma işleminin tamamlanmasından bu yana "bir dizi büyük reklamcının Twitter'da harcama yapmayı bıraktığını" söyledi.

Elon Musk, Cuma sabahı bir yatırım konferansında, şu anda sahibi olduğu Twitter'daki çalışanların şirketten işten çıkarıldıklarına dair bildirimler alırken konuştu.
Elon Musk, Cuma sabahı bir yatırım konferansında, şu anda sahibi olduğu Twitter'daki çalışanların şirketten işten çıkarıldıklarına dair bildirimler alırken konuştu.

Baron Başkenti
Musk'ın devralınmasından önce Twitter'ın yaklaşık 7.500 çalışanı vardı, yani yaklaşık 3.700 çalışan işten çıkarıldı. Kesintiler, Musk'ın 44 milyar dolarlık satın alımını finanse etmek için önemli miktarda borç finansmanı aldıktan sonra şirketin kârlılığını iyileştirmeye çalışmasıyla geldi.

Perşembe akşamı gönderilen e-posta, çalışanlara Cuma günü saat 12:00'ye kadar istihdam durumlarını bildiren bir bildirim alacaklarını bildirdi.

CNN tarafından alınan e-postanın bir kopyası, “İstihdamınız etkilenmezse, Twitter e-postanız aracılığıyla bir bildirim alacaksınız” dedi. “İstihdamınız etkilenirse, kişisel e-postanız aracılığıyla sonraki adımları içeren bir bildirim alacaksınız.”

E-posta, çalışanların ve Twitter sistemlerinin "güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için" şirket ofislerinin "geçici olarak kapatılacağını ve tüm rozet erişiminin askıya alınacağını" ekledi.

E-posta, iş gücü için “geçmesi inanılmaz derecede zor bir deneyim” olacağını kabul ederek sona erdi.

Yapay Zeka Elon Musk Twitter Mars