Mithat Sancar, Van'da Seçim Açılışında Hükümet Açıklaması

TAKİP ET

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Van'da Yeşil Sol Parti'nin merkezi seçim bürosunun açılışına katılmak üzere kente geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Van’da Yeşil Sol Parti’nin merkezi seçim bürosunun açılışına katılmak üzere kente geldi. Seçim bürosunun bulunduğu Sanat Sokağı’nda binlerce kişi toplandı. Yeşil Sol Parti Van İl Eşsözcüsü Gönül Uzunay, halkı selamladı. 

Van’da miting havasında seçim bürosu açılışı Yeşil Sol Parti’nin Van’daki seçim bürosunun açılışı mitinge dönüşürken, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, şimdi Yeşil Sol’un ağacının altında buluşma ve kenetlenme zamanı olduğunu söyledi.
Sokaktaki kontrol noktalarından içeri alınan halk, çalınan müzikler eşliğinde halay çekti. Sancar ve beraberindekilerin alana gelmesiyle birlikte halk sık sık sloganlar attı. Saygı duruşunun ardından Yeşil Sol Parti Van İl Eşsözcüsü Gönül Uzunay, halkı selamladı. 

‘Van, sömürü düzenine dur diyecek’
Seçim bürosu açılışında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, halkın buraya görkemli Newroz kutlamalarından geldiğini belirterek, “Van, kimliğini kültürünü, dilini, gasp eden inkar rejimine dur demeye hazır. Van iradesini gasp eden bu kayyum rejimine dur demeye hazır.”dedi. 

‘Halk yoksulluğa mahkum ediliyor’
İktidarın her türlü engellemeleri çıkardığını ve her türlü zulmü uyguladığını belirten Sancar, “On yıllardır engeller çıkarıyorlar. Her türlü zulmü uyguluyorlar. Hem halkımıza hem de temsilcilerine ama nafile, boşuna. Onlar engellemeye çalıştıkça biz yeni yollar bulduk. Kiminle bulduk, sizinle. Halkımızla; sizin kararlı, inançlı duruşunuzla bulduk bu yolları. Direnerek, irademize sahip çıkarak kazanıyoruz, daha da kazanacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sevgili halkımız bu iktidar bu ülkeyi savaş politikalarıyla çökertiyor. Halkı yoksulluğa açlığa mahkum ediyor, emekçiye, emeğine, ekmeğe kaynak yok diyor. Yoksulluğa mahkum ve mecbur ediyor bu halkı. Biz de diyoruz ki, şimdi buradayız, birlikteyiz ve bu gidişe mutlaka dur diyeceğiz. Biz, yeni bir yol açıyoruz yeni bir başlangıç için geliyoruz. Onun için buradayız” diye konuştu.

Sancar, “Seçim bürosu açılışı yapılacak diye gelmiştik ama kendimizi miting meydanında bulduk. Daha büyük buluşmalar var önümüzde. Van halkı örgütlülüğü ve direnci, onuru ve mücadeleyi en iyi bilen halklarımızdandır. Bu şehir direnişin ve inşanın merkezlerindendir. Van halkından 14 Mayıs seçimlerinde büyük bir başarı bekliyoruz. Büyük bir başarı. Yeşil Sol’u mecliste en güçlü şekilde temsil edecek iradeyi bekliyoruz. Bu mübarek Ramazan ayında, bu coşku ile bizimle buluşmanız bizleri onurlandırıyor, gururlandırıyor, güçlendiriyor. Yürüyüşümüzde en ufak bir engel tanımayacağız. En büyük engelleri aştık; bundan sonra ne yaparlarsa yapsınlar durduramayacaklar. Biz bu ülkeye özgürlüğün yolunu açmaya, bu ülkeye demokratik cumhuriyeti inşa edecek yolu açmaya geliyoruz. Bütün halkların ve inançların eşit olduğu bir yaşamı kurmaya geliyoruz. Buradayız birlikteyiz değiştireceğiz. Mutlaka değiştireceğiz” dedi.

Sancar, konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.


Van'da Yeşil Sol Partisi ailesi ile Sancar iftarda bir araya geldi. 

Serhat News , Van Haber 

Van Mithat Sancar Van Haber Yeşil Sol Parti