Muazzez ORHAN IŞIK, Afet Bölgesi İlan Edilmesi Hakkında Kanun Teklifi

TAKİP ET

Van Milletvekili Muazzez ORHAN IŞIK Van'da yaşanan deprem hakkında TBMM'ye Başkale-Özalp-Saray ve Çevresinin Afet Bölgesi İlan Edilmesi Hakkında Kanun Teklifi gönderdi.

Van haber- HDP Van Milletvekili Muazzez ORHAN IŞIK açıklamasında, "13:03'te Van'ın Saray ilçesinde 5,4 şiddetinde bir deprem yaşanmıştır. Çok şükür can kaybı yaşanmamıştır. Ancak yaralanan vatandaşlarımız olmuştur. Şu an deprem bölgesindeyiz ve ciddi bir dayanışma ağı örülmelidir. Ancak Depremlere karşı yapılması gerekenler listesi ise her depremden sonra unutulmaktadır. 5 Kasım 2019 tarihinde TBMM'ye sunduğumuz kanun teklifi (BU LİNKTE) iktidar tarafında bloke edilmiştir. Ancak o günden bugüne yaşanan depremler nedeniyle açılan yaralar ise henüz sarılamamıştır.

Van'ın Başkale-Özalp ve Saray ilçeleri ve çevrelerinin deprem felaketi nedeniyle "Afet Bölgesi İlan Edilmesi" ve başta hayvancılıkla uğraşan çiftçiler olmak üzere tüm mağdurların zararlarının karşılanması amacıyla KANUN TEKLİFİ verdim. Ekte bilgilerinize sunulmuştur.
 
VAN GAZETESİ - 0544 409 0328
 

muazzez orhan iŞik hdp van haber vangazetesi deprem