Mucitler, Tubittum Van Şubesini ziyaret etti

TAKİP ET

Van ilinde ve birçok ilde hizmet veren Uluslararası Tubittum medya, Van şubesinde İran'ın önde gelen mucitleri ağırladı.

Yakın tarihte Van ilinde düzenlenen zirveye davet edilen İranlı mucitler, Uluslararası Tubittum dergisi ve Medyayı makamında ziyaret etti.

Uluslararası Tubittum Dergisi genel yayın müdürü açıklamasında, İran'da gelen Mehdi beyi ve ekibini ağırlamak gelecek için önem taşıdığını, Türkiye ve İran projelerini, bilimini önemli ölçüde ön planda olduğunu vurgulayarak şu ifadelerde bulundu: "Van ili İran ve Irak sınırına yakın ve ticaretin merkezi konumundadır. Van ilinde sadece turizm ya da eğlencenin baş kenti değildir. Bunun yanı sıra; İran'dan Türkiye'ye gelen yatırımcılarda ön planda tutulması gerekir. Türkiye'de yatırım yapan yüzlerce İran uyruklu şahıslar var. Bu şahıslar, teknoloji ve gelişim için ülke de büyümek isteyenlerdir. Türkiye'yi çok seviyorlar ve Türkiye'de yatırım yaparak firmalarını büyütmek istiyorlar. En önemli nedenlerden biri ise; Ambargo ülkesi olan İran'da ticaretin kısıtlı olması ve tüketici değil, üretici konumuna girmeleridir.

Türkiye'de kendi ürettikleri ürünleri yurt dışına ithal etmeleri daha rahat ve daha kolaydır. Bunun üzerine uluslararası Tubittum Dergisinde yer alan birçok İran girişimci çalışmalarına daha büyük ivme kazandırmaya devam ediyor... Van ilinde yaşayan bir kesit insanların İranlıların Van ilinde gelmelerine karşı çıksada hızla yatırım yapılmaya devam ediliyor. Türkiye'de birçok ilinde İran yatırımcı pazar oluşturması üretici ve gelişim için olumlu olduğunu düşünüyorum. Bugün çok değerli misafirlerimizi ağırlamak bizleri ayrıca mutlu etmektedir."dedi.

Van - Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Wan

Van vanhaber Mucit