Mucize aşıyı bulan doktorların mükafatı

TAKİP ET

Koronavirüs aşısını bulan ve dünyanın konuştuğu Türk doktor çift Uğur Şahin ve Özlem Türeci ünlü doktorların mucize aşıdan kazanacakları para ve bu parayı harcayacakları yer de ABD gazetelerindeki son dakika haberinde yer aldı. 

Son dakika haberi: Pandemi devam ederken ve birçok ülkede ikinci pikini yaşarken geliştirdikleri koronavirüs aşısıyla isimlerini dünyaya duyuran Türk doktorlar Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci, Amerika Birleşik Devletleri'nde yazılı ve görsel medya organlarında kendilerinden söz ettirmeye devam ediyor. Bu kez de Wall Street Journal gazetesi, Şahin ile Türeci'nin başarısını ve aşıdan elde edecekleri kazanca ilişkin son dakika haberlerini sütunlarına taşıdı.

 BM'DEN TÜRK DOKTORLARA ÇAĞRI

Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurul Başkanı Bozkır, aşı geliştiren BioNTech'in kurucularından Prof. Dr. Şahin ve eşi Dr. Türeci'yi 3-4 Aralık'ta BM'de yapılacak COVID-19 Zirvesine davet etti. Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, Twitter üzerinden Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci ile video konferans yoluyla görüştüğü ve tüm dünyaya umut veren başarıları için kendilerini "içten tebrik ettiği" açıklamasında bulundu. Ayrıca Bozkır "3-4 Aralık'ta başkanlık edeceğim BM Genel Kurulu COVID Özel Oturumuna konuşmacı olarak davetimi kabul ettiler" ifadesini kullandı.
 

doktor mükafat virüs korona bilim kurulu birleşmiş milletler 7 prof. dr. şahin ve eşi dr. türeciyi bm genel kurulu