MÜHTEŞEM GÖL MANZARASIYLA "VAN KAHVALTI SALONU"

TAKİP ET

Van Edremit'te bulunan Van Kahvaltı konağının sahibi Ahmet Cintan yapılan röportajda Van kahvaltısı hakkında bizleri bilgilendirirken Van kültürü hakkında düşüncelerini dile getirdi. 

Ahmet Cintan, Van Kahvaltı Salonu'nun kurucusu ve işletmecisi olarak 27 yıldır kahvaltı sektöründe faaliyet gösteriyor. Kahvaltı yolculuğuna Van Damak Kahvaltı Salonu'nda başladıklarını ve daha sonra Edremit'te şube açma kararı aldıklarını belirten Ahmet Cintan, 2017 yılından beri Edremit'teki şubelerinde de hizmet verdiklerini ifade ediyor.

“VAN’DA 27 YILDIR BU SEKTÖRDEYİM” 
"Yaklaşık 27 yıldır bu sektördeyim ve biz bu işin çekirdeğinden yetişmiş bireyleriz" diyen Ahmet Cintan, Van Kahvaltı Salonu'nda 30'a yakın çeşit kahvaltı seçeneği sunduklarını vurguluyor. “Otlu peynirin, içindeki mende, sİrma ve kekik sayesinde eşsiz bir lezzete sahip olduğunu ve eskiden otlu peynirin ilaç niyetine kullanıldığını, ayrıca kahvaltıda kendilerinin yaptığı; kavut, murtuğa, ev yapımı süt reçeli ve acı sos gibi özel lezzetlerininde” yer aldığını belirtti. 

“MÜHTEŞEM GÖL MANZARASI” 
Ahmet Cintan,” Kahvaltılarını Van Kahvaltı Konağı'nda müşterilerine sunduklarını ve muhteşem göl manzaralı bir mekân olduklarını “sözlerine ekliyor. Ayrıca; sosyal medya üzerinde çektikleri videoların büyük beğeni topladığını ve taleplerin arttığını da” dile getiriyor. Van Haber Gazetesine bu fırsatı sundukları için teşekkür eden Ahmet Cintan işlerini severek yaptıklarını ve ekibiyle birlikte sabahın erken saatlerinde kalkarak kahvaltılarını hazırladıklarını ve misafirleriyle buluşmak için beklediklerini belirti.

“GOOGLE’DA EN PUAN ALAN KAHVALTI SALONU”
“Google'da araştırma yapıldığında puanlama olarak en yüksek puanı biz alıyoruz.” diyen Ahmet Cintan, kahvaltılarının insanlar tarafından çok beğenildiğini ve beğenmeyenlerden ücret almadıklarını söylüyor. Hafta sonları, özellikle Cumartesi, Pazar ve bayram gibi özel günlerde yoğunluk yaşandığını ancak güçlü bir ekiple çalıştıklarını ve gerektiğinde ekstra personel getirdiklerini ifade ediyor.

“YAZIN EDREMİT’TE YOĞUN SEZON”
Ahmet Cintan, yazın gelmesiyle birlikte Edremit'te yoğun bir sezonun başladığını ve bu yoğunluğun kasım ayına kadar devam edeceğini belirtiyor. Van Kahvaltı Salonu'nun Edremit'in en çok tercih edilen mekanlarından biri olduğunu vurgulayan Ahmet Cintan, Van kahvaltısının lezzetiyle ve mekanlarının muhteşem deniz manzarasıyla dikkat çektiğini ifade ediyor.

“BU YIL REKLAM YILI”
Kendine özgü lezzetlerle dolu kahvaltılarını tanıtmak için bu yıl reklam yılı ilan ettiklerini ve Türkiye'nin ve özellikle doğunun her köşesinde Van'ın kültürünü ve tarihini tanıtmak amacıyla video çekimleri gerçekleştireceklerini belirten Ahmet Cintan, bu konuda kurumlar ve yetkililerden destek beklediğini dile getiriyor. Ahmet Cintan, güzel videolar çektiklerini ve Van'ın önemli bir tanıtım aracı olduklarını sözlerine ekliyor.

Ahmet Cintan, röportajın sonunda Kurban Bayramı'nı kutluyor ve tüm Müslüman aleminin bayramını kazasız belasız geçirmesini temenni ediyor. Aynı zamanda herkesi Van'a davet ediyor ve Van'ın görülmesi gereken birçok yeri olduğunu özellikle tur acentelerine seslenerek doğuyu keşfetmelerini tavsiye ediyor. Son olarak, Van Damak Kahvaltı Salonu'nda sunulan eşsiz lezzetleri tatmak isteyen herkesi kahvaltılarına beklediğini söylüyor.

TUBİTTUM NEW-VAN GAZETESİ- EBRU İŞGÖR - EVA ÇAPA

Van Gazetesi - Van Gazetesi - vanhaber

Van vanhaber Kahvaltı