Murat Çevik'ten Servet Yenitürk'e sert tepki

TAKİP ET

Van Spor Kulübü Başkan Adayı Murat ÇEVİK'in basın açıklamasına göre; Vanspor FK Başkanı Servet Yenitürk'e dava açıldığı ve bu davada Van halkı için önemli bilgiler vurgulandı.

Vanhaber, Vangazetesi | Van Spor Kulübü Başkan Adayı Murat ÇEVİK'in basın açıklamasına göre; Vanspor FK Başkanı Servet Yenitürk'e dava açıldığı ve bu davada Van halkı için önemli bilgiler vurgulandı.


Van Spor Kulübü Başkan Adayı Murat ÇEVİK'in basın açıklamasına göre;  "Değerli Basın Mensupları, Sevgili Vanlı Hemşehrilerim ve Van Sporumuza Gönül Vermiş Dostlarım, Hepinizin malumu olduğu üzere zor bir süreçten geçen Van Spor Futbol Kulübümüzün 8 Ağustosta yapılacak Olağanüstü Genel Kuruluna Kulüp Başkan olarak Aday olduğumu açıklamış ve Van Spor Kulübümüzü içinde bulunduğu ekonomik ve yönetim çıkmazından feraha kavuşturmak düşüncesi ile İş İnsanlarından, Sivil Toplum Örgütlerinden Oluşan arkadaşlarımızla yönetime talip olmuştuk.
 
Ancak  Mevcut Başkan Servet Yenitürk ve ekibi çeşitli ayak oyunları ile Genel Kurulun toplanmasını engelleyerek 2.Toplantıya bırakmışlar ve 2. Toplantının yapılacağı 15 Ağustosta da Genel Kurul toplantısında,Divan Heyetinin taraflı tutumu, tüm gelişmelerle  ilgili duygu ve düşüncelerimizi ifade etmeye müsaade edilmemesi nedeniyle kimse aday olmadığından dolayı ile genel kurul yapılamamıştır. Mevcut yönetimin görev ve yetkileri sona erdiği ve seçilmedikleri halde yetkisiz bir şekilde eski başkan Servet Yenitürk ve ekibi usulsüz ,kanunsuz bir şekilde takımı yönetmeye çalışmaktadır.
 
Biz de arkadaşlarımızla genel kurulun toplanması ile tüzük ve mevzuat gereğince mevcut yönetimin görev süre ve yetkisinin sona ermesi sebebi ile Van Sulh Hukuk Mahkemesi’nden Organsız Kalan Van Spor Kulübümüzün yeniden Genel Kurulu’nun toplanabilmesi için yetki talebi ile dava açtık,  Mahkeme bu yetkinin tarafımıza verilip verilemeyeceğine dair araştırma ve inceleme yapmakta ve dava devam etmektedir.
 
Açtığımız davadan rahatsız olan mevcut başkan Servet Yenitürk’ün rakiplerini Genel Kurulda mücadele  etmek yerine çeşitli ayak oyunları ile rakiplerini devre dışı bırakma çabası içerisinde olduğunu ve Disiplin Kurulu Raporu ve Yönetim Kurulu kararı ile bizim kulüp başkanı adayı olmamızın önünü kapatmak amacı ile tarafıma 3 yıl geçici Olarak Kulüp Üyeliğinden çıkarma cezası verilmesini sağlamıştır. Tüzük gereğince geçici çıkarmanın 3 ay ile 3 yıl arasında olması mümkün iken üst sınır olan 3 yıl ceza verilerek yakın zamanda yapılacak genel kurula aday olmamı engelleme amacı güttüğü çok açıktır. Bu kararı ve böyle bir zihniyeti  Van'ımız ve Van Kulübümüz hak etmemektedir. Bu utanç verici yaklaşım bizleri, Vanlı hemşehrilerimizi ve Van Sporseverlerimizi ziyadesi ile üzmüş bulunmaktadır.
 
 
Söz konusu karar tüzüğümüz ve mevzuatımız karşısında Genel Kurulumuzun onayından geçmeden kesinlik kazanmayacak ve uygulanması mümkün olmayacak bir karardır. Van Sporumuzun hak ettiği yönetim ve yönetim anlayışı ile buluşmasına hiç kimsenin ayak oyunları bizinillah engel olamayacaktır.
 
Söz konusu iyi niyetli olmayan ve gerçeklerin ortaya çıkmasını bu türden ceza tehditleri ile örtbas etmeye çalışan anlayışla mücadelemiz her türlü platformda devam edecektir. Çağrımız mevcut başkanın kendisini, yönetimini ve Van Sporumuzu küçük düşürecek hal ve hareketlerden sakınması, Vanlı Hemşehrilerimizin kulüplerine bakış açılarını kıracak davranışlardan sakınılması gerekliliğini hatırlatmak isterim.
 
Biz arkadaşlarımızla birlikte ilk günkü anlayış ve heyecanla Van Sporumuza hak ettiği yönetimi ve yönetim anlayışını kazandırmak ve Vanlı Hemşehrilerimize de başarıları ile gurur duyacakları bir Kulüp yapısı oluşturmak için üzerimize düşen her şeyi var gücümüzle sağlayacağımızı tekraren belirtmek isteriz.
 
AZİM VE KARARLILIĞIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR.
 
BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİNİZ."dedi.

VAN GAZETESİ


murat çevik vanhaber vangazetesi van haber