Murat Sezer, 'Doğu ve Güneydoğunun İncisi GEVAŞ'

TAKİP ET

Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, göreve geldiği günden bu yana yaptığı faaliyetleri anlatarak yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, “Yaklaşık iki yıldır bu temsiliyet görevimizi halkımızın bize izafe etmiş olduğu görevi ifa ediyoruz. Görevimizi layıkıyla yerine getirebilmek için çaba sarf ettik ve bu çabalarımız, meyvelerini verdi.

"Biz onu bitirdik"

Belediyeyi aldığımız ilk gün belediyemizin kasasında küçük miktarda bir para vardı. Tabii piyasaya da borçlarımız vardı. Geldiğimiz günden bu yana tek bir kuruş bile borçlanma yapmadık. Piyasaya olan borçlarımızın tamamını ödedik. Belediyenin piyasadaki itibarı maalesef kötü tüccar muamelesine maruz kalıyordu, biz onu bitirdik. Belediyeyi itibarlı bir kurum haline getirdik” diyerek göreve geldiği ilk zamanlardaki Gevaş’ın durumunu değerlendirdi. 

Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer’in gözünden Gevaş’ın değerlendirilmesi ve çalışmalar hakkında bilgilendirmesiyle ilgili konu başlıkları şöyle; 

“Doğu ve Güneydoğunun İncisi; GEVAŞ”

Onlarca kıt imkânlar dâhilinde onlarca hizmette bulunduk. Doğu ve Güneydoğunun Paris’i Van’dır ama incisi de Gevaş’tır diye düşünüyorum. Gevaş’ın o tabiatını, yeşilini, mavisini gören herkesin teslim etmesi gereken bir yerdir. Artos dağının bir köşesinde dört mevsimi aynı anda yaşayabiliyorsunuz. Devasa bir güzelliğe sahip olan bir atmosferi maalesef Türkiye’ye tanıtmıyoruz. Sosyal medyanın bize verdiği imkânlarla Gevaş’ımızı daha çok anlatıp tanıtacağız.” 

“Herkesin Şikâyet Edip Çözüm Getiremediği Sorun”

“Geldiğimiz zaman adanın hemen karşısında devasa bir çöplük alanı vardı. Rüzgârlı havalarda çöpler havada uçuşuyordu. Bu da hem çirkin bir görüntüye hem de kötü bir kokuya sebep oluyordu. İlk altı ay içerisinde o çöplük alanını ıslah ettik. Bütün iş makinelerimizi oraya gönderdik.  Yaklaşık yirmi gün içinde bitirdik. Çöp alanını yok edip çok büyük bir hizmette bulunduk. Herkesin şikâyet edip kimsenin çözüm getirmediği bir sorundu. Biz bunu hallettik. Gevaş’ımızın Kütüphanesi yoktu biz kütüphane yaptık. Kütüphane içerisinde onlarca genç ders çalışıyor, onları hayata hazırlıyoruz. 

Ek hizmet binamız vardı. Tabii bunun %30’u yapılmış %70’i yapılmamıştı. Belediyemizin küçük olduğunu söylediler. Belediye içerisinde hizmetlerimizi layıkıyla yerine getiremiyoruz gibi bazı itirazlarda bulunuldu. Bu yüzden burayı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın çalışacağı bir merkez haline getirelim ve fabrikaya dönüştürelim istedik. Oranın %70’ini yapıp arka tarafına bir ambar yerleştirip fabrika binasına dönüştürdük. Pandemiden önce yaklaşık 270 insanımız orada istihdam ediyordu. Maalesef sayımız düştü. Ümit ediyoruz ki gelecek günlerde o sayı tekrardan yükselecektir.” 

“Gevaş’ın Problemlerini Tarihe Gömeceğiz”

“1973’ten beri araçlarımızın bakım onarımının yapılabileceği bir atölye yoktu. Emektar işçilerimiz kış ve sonbahar aylarında çamurda devasa büyüklükteki iş makinelerini tozun içerisinde tamir ediyorlardı. Şu an yaklaşık iki otobüsün rahatlıkla sığabileceği büyüklükte bir araç bakım atölyesi yaptık. Vatandaşlarımız artık çamurun içinde değiller. Kapalı ve sıcak bir atmosferde araçlarını tamir edebiliyorlar. Bizim bütçemiz personel gelirimize ancak yetiyor. Devlet eğer genel bütçeden fazla bir aktarım yaparsa o ay iyi geçiyor. 

Köylerimizin kilit taşı problemi var. Seçim zamanlarında gezerken söz verdik bunu gidereceğiz diye. İnsan ayağının değdiği her noktaya gerekirse asfalt ya da kilit taşı döşeyeceğiz dedik. Maalesef bu durum, bütçeye bakınca imkânsız hale geldi. Biz kilit taşı fabrikası açtık ve baktık ki bu bize yetmiyor şimdi daha büyük kilit taşı fabrikası açıyoruz. Yaklaşık bir buçuk milyon paramız var. Günlük iki bin metrekare kilit taşı üretebilecek bir kapasiteye sahip. Buradaki amacımız Gevaş’ın köylerini çamurdan tozdan arındırmak. İkinci amacımız ise Bahçesaray’a, Çatak’a, Gürpınar’a ve çevre ilçelerimize kilit taşı yardımında bulunmak. 

Bu yaz Gevaş dolu bir üretim yapacak. Bu vatandaşlarımızın tozdan çamurdan kurtulması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Gevaş’ın problemini tarihe gömeceğiz. Diğer ilçelerimize de elimizi uzatacağız. 

Gevaş’a ters laleli ışıklandırmalar yaptık. Gevaş’ın merkezinden geçen bir deremiz vardı, 1923’ten beri kötü kokusu ve çirkin görüntüsüyle dillere destan bir deremizdi. Şimdi o derede canlılar yaşıyor. 

İmar çalışması yapıyoruz. Gevaş belediyesi olarak imar projesiyle ilgili kamu ve kamu kuruluşlarında istenilen görüşlere müdahale edip burayı güzel bir imar planına kavuşabilmesi için çaba sarf ediyoruz. DAP ‘a otuz tane proje sunuyoruz. En son’ Yirmi Köye Yirmi Tane Kütüphane’ ve sulama kanalı projemiz kabul edildi. Bunları bu yıl içerisinde hayata geçireceğiz. Giriş yolumuz çok kötü, büyükşehir belediyemizin yatırım projesine aldık. Bu yıl giriş yolumuzu da yaptıracağız.

Gevaş’a yakışacak bir giriş yolu olacaktır. 

Buranın tarımsal potansiyeli de çok yüksek. DAKA başkanıyla görüşüp bu sene içerisinde Gevaş’a küçük bir organize tarım bölgesi oluşturacağız. Seracılık faaliyetlerinin yapılmasını sağlayabilecek yaklaşık 15 sera, kurutma mekanizması ve bunun yanında paketleme mekanizması olacaktır. Piyasada üretilen sebzelerin ve meyvelerin bedavaya gitmesini önleyeceğiz. Belediye olarak biz alıp piyasaya süreceğiz. Şimdiye kadar sunmuş olduğumuz onlarca proje var. 


Birleşmiş milletlere proje sunduk, Japonya’ya büyükelçiliğine proje sunduk, kültür turizm bakanlığına proje sunduk bu projelerin tamamını bekliyoruz. Yakın bir tarihte hayata geçmesini bekliyoruz. 

Kimin sesi yüksek çıkıyorsa o haklı olarak algılanıyor. Bu memleket için çaba sarf edenlerin itibarını, şahsiyetini ayaklar altına alabilmek için çaba sarf ediyorlar. Bizim amacımız kendi dönemimizde güzel hizmetler vermektir” dedi.

TUBİTTUM HABER AJANSI

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - van haber

SEVDA YETKİN - EYŞAN YETKİN - SEVDA UZUNYOL - HİKMETULLAH YETKİN - MASUM TEKİN - YÜSRA BUĞRA

NOT: Alıntı yapılamaz. Sadece haber ajansımıza abone olanlar yararlanabilir. Aksi takdirde yasal işleme başvurulacaktır.
 

murat sezer van gevaş gevaş belediye van haber