Müslim Birdal basınla bir araya geldi

TAKİP ET

Van esnaf ve kefalet kooperstif başkan adayı Müslim Birdal, basınla bir araya gelerek açıklamada bulundu.

Müslim Birdal, "Van esnaf ve kefalet kop.Yönetimi tarafından  yapılan haksız uygulamaları ortadan kaldırmak ve ekonomik olarak yaşanan sıkıntılı süreçte esnafımıza katkı sunmak için adaylığımızı açıklamış bulunulmaktayız.
Bildiğiniz gibi mevcut başkan 33 yıldır bu görevi yürütmektedir bu yetmezmiş gibi görevde kalabilmek için her türlü hileye baş vurmaktadır.
Ayrıca keyfi  ve haksız uygulamalara maruz kalmaktayız bu keyfi ve haksız uygulamalardan kısaca bahsetmek isterim.
Kooperatif tüzüğünde olmasına rağmen esnaflarımızın farklı ödeme seçenekleri kısıtlanmıştır örneğin esnafımız gelir ve ekonomik durumuna göre 4 ayrı ödeme seçeneğinden birini seçeme şansı var iken mevcut yönetim sadece 3 aylık ödeme seçeneği sunmaktadır.
Yaklaşık 6 farklı kredi imkanı ve seçeneği varken sadece tek bir çeşit krediden faydalandırılmaktadır.
Hükümet tarafından yapılan yapılandırma ve desteklerde kesinlikle esnafımız haberdar edilmiyor bu nedenle esnafımız zarara uğramaktadır.
Bizim yönetime seçilmemiz durumunda tüm gelişmeler esnaflarımız ile paylaşılacaktır.
Tüm esnaflarımız ile görüşülerek kısa orta ve uzun vadede projeler yapılarak yeni imkanlar sağlanacaktır.
İçinde bulunduğumuz Teknoloji  çağında esnaf ve kefalet koop.ait sosyal medya hesaplarının olmaması ve duyuruların esnafımıza sağlıklı bilgi verilmemesi kabul edilemez. 

Kredi talebi ne olursa olsun miktarına bakılmaksızın 3 kefil ve ipotek istenmektedir esnafımızın talep ettiği kredinin birkaç katı ipotek vermesine rağmen kefil istenmesi tamamen keyfi bir uygulamadır .
Kredi borcu olduğu halde özel ve olağanüstü durumlar için verilebilecek kredi kesinlikle engellenmektedir.
Kooperatif tarafından kredi talepleri değerlendirilirken tamamen keyfi davranılmaktadır her hangi bir talep ve sıralama listesi olmadığı için bazı kredi talepleri aylar sonra olumlu veya olumsuz sonuçlanmaktadır.
Yaklaşık 5 bin üyesi bulunan kooperatifimizin ticari eğitim sağlık ve kültürel hiçbir antlaşması yok esnaflarımızın bu avantajlarda faydalanması engellenmektedir.
Biz göreve geldikten sonra icarlık olan tüm esnaflarımız için kredilerin yeniden yapılandırma imkanı sağlanacaktır.
Bizim Van esnaf ve kefalet kooperatifi yönetimine seçilmemiz halinde yasal ve tüzük dahilinde esnaflarımızın faydalanması için gerekli tüm tedbirler alınacak ve hiçbir parti dil ırk ayrımı yapılmaksızın halkımıza hizmet edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.


Van Gazetesi
Haber çözümü: Aziz Unutma

muslim birdal van haber esnaf esnaf van kefalet