MÜSLÜMAN ÇOCUK İLE KATOLİK KIZIN AŞKI

TAKİP ET

1995 yılında hem Türkiye hem İngiltere büyük bir aşka tanık olmuş. Bu aşk Sarah ile Musa arasında başlamış. 

İngiliz Cook ailesi, İngiltere’nin Essex bölgesinden, Alanya’daki Hamburg otele tatile gelmişler. Cook ailesi denizden, güneşten, kumdan, sıcak arkadaşlıklardan ve lezzetli yemeklerden çok memnun kalmışlar. Cook ailesinin yanında birde kızları varmış Sarah. Sarah bir gün yemek yerken aynı otelde garsonluk yapan Musa’ya takılmış gözleri. Aynı anda Musa’nın gözleri de Sarah’a takılmış. Birbirlerine birkaç saniye kadar bakmışlar. Musa ile Sarah o dakikada birbirlerine âşık olmuşlar. 

İkisi de ‘çocuk’ denilecek yaştaymış. Musa on altılarında, Sarah ise on üç yaşlarındaymış.  Artık aralarında bir flört dönemi başlamış. Musa otelde garson olmasına rağmen günün dört saatini Sarah ile geçiriyormuş. Bu sebeple Musa işinden olmuş. Musa işten atılmasına atılmış ama bu Sarah’ı görmesine engel değilmiş. Yine zamanının büyük bir bölümünü Sarah ile beraber geçirmiş. Ta ki Sarah ülkesine, İngiltere’ye dönene kadar. 

AİLELER TANIŞTI
Sarah İngiltere’ye dönmüş. Sarah’ın odasının duvarlarının Tarkan’ın resimleri değil, Boy George’nin resimleri değil, Musa’nın resimleri süslüyormuş. Sarah Musa’ya çok âşık olmuş. Önceleri baba Andrian bu aşka haklı olarak şiddetle karşı çıkmış. Çünkü kızın yaşı küçükmüş. Ama anne Andrian babayı allem etmiş, kallem etmiş ve ikna etmiş. Demiş ki ‘ biz razı gelmesek de, biz rıza göstermezsek de öyle ya da böyle bu kız kaçıp gidecek. İşte Ekim’deki ara tatilde anne Andrian, kızının elinden tutup doğru kızını Kahramanmaraş’a getirmiş. Aileler birbirleriyle tanışmışlar. 

Sarah ve annesi tekrar İngiltere’ye dönmüşler. Daha sonra Aralık ayında Cook ailesi hayırlı bir iş için Türkiye’ye gelmiş. Sarah annesinden babasından istenmiş. Artık evlilik yapılacakmış ama bir sorun varmış ki Sarah’ın yaşı küçükmüş. Yani resmi olarak evlenmeleri çok mümkün değil. Çare olarak dini nikâh yapılmaya karar verilmiş. Fakat orada da başka sorunlar varmış. Çünkü Sarah Katolik imiş. Sarah Müslüman olmuş. Başını örtmüş ve dini nikâh ile Sarah ile Musa evlenmişler. Arkasından sazlı sözlü düğün yapılmış. 

GAZETELERE MANŞET OLAN SARAH VE MUSA AŞKI 
Maraş’ta yaşananlardan Türk basının haberi olmamış. Ta ki Amca Peter Cook on üç yaşındaki yeğenin evlenmesine karşı çıkıp bunu İngiliz basınına duyurana kadar. The Sun gazetesi manşetine şöyle taşımış; ‘İngiltere’deki her aileyi şok edecek olay on üçlük kız evleniyor’. Bu olayın İngiliz gazetelerinden yer almasından sonra, Türkiye gazeteleri de ve Türkiye basını da olaya çok büyük ilgi göstermeye başlamış. Sarah ve Musa aşkı gazete manşetlerinde yer almış.

Musa ve Sarah aşkı gazetelerde koca koca puntolarla yer alınca, savcılık bu olay hakkında soruşturma başlatmış. Musa Kömeağaç adliyeye götürülmüş ve Sarah da bekâret kontrolüne götürülmüş. Sarah yapılan bekâret kontrolünde bakire çıkmamış. Bunun üstüne Musa tutuklanmış. Başta Duygu Asena olmak üzere Türkiye’deki feministler, Sarah’ın bekâret kontrolüne götürme sebebiyle ayağa kalkmışlar. Hem Türk hem İngiliz basınında Sarah ve Musa ile ilgili anketler yapılmaya başlandı. 

Kimilerine göre Maraş’ta gerçek aşkın tohumları atılmıştı. Kimilerine göre Sarah’ın İngiltere’ye dönmesi gerekiyordu. İngiltere yüksek mahkemesi Sarah’ın velayetini anne ve babasından alıyor ve Sosyal Yardımlaşma Kurumuna veriyor. Mahkeme aileye; Gidin kızınızı Türkiye’den İngiltere’ye getirin. Bu karar üzerine annesi apar topar Türkiye’ye geliyor. Sarah ‘ölürümde İngiltere’ye dönmem’ diyordu. İngiltere de baskılar arttı. Annesi allem etti kallem etti ve kızını ikna etti. Ve Sarah İngiltere’ye döndü. 

BÜYÜK AŞK DİZİLERE KONU OLDU
Musa’nın hapisten çıkması için iki tane seçenek vardı. Bundan bir tanesi Sarah’ın on dört yaşından gün alması ve ailesinin bu evliliğe onay vermesi, diğeri ise Sarah’ın kemik testiydi. Sarah’ın kemik testi sırasında hamile olduğu öğrenildi. Sarah’ın gidişinden bir hafta sonra, Sarah’ın kemik yaşı açıklandı. Sarah on altı yaşındaydı. Musa serbest kaldı. Sarah ve Musa aşkı her gün manşet olurken TV kanalları da bunu dizi yapmak için Musa’nın peşinden koşmaya başlamışlardı. 

Musa dizi için ikna edildi. Dizinin yönetmen koltuğunda Halit Refiğ oturuyordu. Musa kendisini oynayacaktı. Sarah’ın annesini Suna Yıldızoğlu, Musa’nın annesini de Sevda Ferdağ oynayacaktı. Sarah’ı ise Sarah’a aşırı derecede benzeyen Banu Kaptanoğlu rol için ikna edildi. Dizi ATV’ de yayınlanmaya başlandı. Ama dizi reytinglerde beklenen ilgiyi görmedi. Ve beşinci bölümde yayından kaldırıldı.

BÜYÜK AŞK BİR ANDA BİTTİ
Sarah ile Musa’nın büyük aşkı artık eskisi kadar ilgi çekmiyordu. Ve beklenen haber 2 Ekim 1996 yılında geldi. Sarah ile Musa’nın çocukları Muhammed dünyaya geldi. Musa haberi alınca Sarah’a bekle geleceğim dedi. Ama gidemedi. Musa hem dönemin aileden sorumlu bakanı Abdulkadir Ateş’e hem de dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e başvurarak yardım istedi. Ama ikisi de Musa’ya yardım etmediler. 

Aynı yardımlar için Musa Birleşik Krallık Konsolosluğuna da başvurdu. Ama Birleşik Krallık Konsolosluğu Musa’nın vize talebini reddetti. Muhamed’in doğumundan sonra Musa ile Sarah’ın ayrıldığı dedikoduları yayılmaya başlandı. Musa bu dedikoduları reddetti. Tam da bu sırada TV yapımcısı sadettin Teksoy Sarah ile çekim yapmak için İngiltere’ye gitti. Sarah başörtüsünü çıkarmıştı ve burnuna hızma takmıştı. Sarah Sadettin Teksoy’a Musa ile ilişkilerinin bittiğini söyledi.
 
Malumun ilanından sonra Sarah’tan da, Musa’dan da yeni evlilik haberleri geldi. Yıllar sonra Graham Web ile evlendi. Dört çocuğu oldu. Ve hala Graham Web ile Essex’te yaşıyor. Musa’nın ise şansı hiç gülmedi. İki kez evlendi ve iki tane çocuğu oldu. Sarah’ta, Muhammed de hiçbir zaman Kahramanmaraş’a gelmediler. Yani baba Musa hiçbir zaman çocuğunu göremedi. Hala da göremedi.

Van Gazetesi Haber - Suzan Öner
 

van haber çocuk Sarah musa